• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministres dalību ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.2003., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79856

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Baltijas valstu lauksaimniecības ministru kopējais paziņojums

Par Kopējās lauksaimniecības politikas reformas nosacījumu saskaņošanu ar Pievienošanās ES līgumu, papildinot jauno dalībvalstu paziņojumus un deklarācijas, kuras tika pievienotas Prezidentūras kompromisam par KLP reformu

Vēl šajā numurā

14.10.2003., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministres dalību ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomē

Vakar, 13.oktobrī, ārlietu ministre Sandra Kalniete piedalījās Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomē Luksemburgā. Diskusiju laikā par Irāku ministre informēja savus kolēģus par neseno vizīti šajā valstī. Ārlietu ministri arī apsprieda Eiropas Komisijas ierosināto Jauno kaimiņu iniciatīvu un ES un Krievijas attiecības — galvenokārt 6.novembrī Romā paredzētā ES un Krievijas sammita kontekstā.

S.Kalniete informēja savus kolēģus par neseno braucienu uz Irāku, kur ministrei bija tikšanās ar Irākas pagaidu pārvaldes vadītāju Polu Brēmeru un Irākas valdības ministriem. Ministre uzsvēra, ka starptautiskās sabiedrības pienākums ir aktīvāk iesaistīties Irākas atjaunošanā. Norādot, ka Irākas valsts administrācijas rīcībspēja pagaidām ir samērā ierobežota, S.Kalniete runāja par nepieciešamību atbalstīt Irākas valsts administrācijas reformēšanu un ierēdņu izglītošanu. Latvija šajā jomā varētu piedāvāt savu pieredzi, sacīja ārlietu ministre.

Diskusijās par ES Jauno kaimiņu iniciatīvu Latvijas ārlietu ministre izteica atbalstu ES paplašināšanās komisāra Gintera Ferhoigena iniciatīvai par paplašinātās ES sadarbību ar tuvajām kaimiņvalstīm. Pēc S.Kalnietes teiktā, Jaunā kaimiņu iniciatīva varētu būt labākais veids, kā Krieviju un citas paplašinātās ES kaimiņvalstis iesaistīt reģionālajā un pārrobežu sadarbībā un stimulēt reformu procesu šajās valstīs.

ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes ietvaros tiks parakstīts ES un Eiropas ekonomiskās zonas līgums (EEZ), kas paredz nākamo ES dalībvalstu iekļaušanos EEZ vienlaikus ar dalību Eiropas Savienībā.

Pēc ES Vispārējo un ārējo attiecību padomes pirmdienas pēcpusdienā sākās otrā Starpvaldību konferences sanāksme ārlietu ministru līmenī. Galvenie diskusiju punkti tajā būs Eiropas Komisija un ES ārlietu ministra amats.

Ārlietu ministrijas preses centrs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!