• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par partiju anonīmo ziedojumu naudu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.2003., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79854

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dzīvesvietas deklarēšanu

Vēl šajā numurā

14.10.2003., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par partiju anonīmo ziedojumu naudu

Saskaņā ar likumu par politisko partiju finansēšanu Finanšu ministrijā (FM) ir atvērts speciāls konts, kurā politiskajām partijām jāpārskaita tie līdzekļi, ko partija saņēmusi anonīmu dāvinājumu (ziedojumu) veidā.

Minētajā kontā pārskaitītās summas veido fondu, kura finanšu līdzekļus Finanšu ministrijai ne vēlāk kā sešus mēnešus pēc Saeimas vēlēšanām jāpārskaita tām politiskajām partijām, kuras ir iekļuvušas Saeimā. Šīm partijām līdzekļi tiek pārskaitīti proporcionāli Saeimā ievēlēto deputātu skaitam, tas ir, partiju anonīmo ziedojumu nauda, kas tiek ieskaitīta FM kontā, nenonāk valsts budžetā, bet gan tiek pārskaitīta politiskajām partijām pēc nākamās Saeimas vēlēšanām.

Atbilstoši šim likumam Finanšu ministrija 2002.gada decembrī — 2003.gada janvārī proporcionāli pašreizējās Saeimas sastāvam pārskaitīja partijām visu šajā kontā ieskaitīto summu — 2161 latu.

Pēc sešu mēnešu termiņa pēc Saeimas vēlēšanām šajā FM kontā pašlaik ir ieskaitīti 213 lati. Saskaņā ar likumu par politisko partiju finansēšanu šos līdzekļus Finanšu ministrija pēc nākamās Saeimas vēlēšanām pārskaitīs tajā pārstāvētajām partijām pusgada laikā pēc šīm vēlēšanām. Arī jebkuri citi finanšu līdzekļi, kas tiks ieskaitīti kontā pašreizējās Saeimas darbības laikā, nonāks pie tām partijām, kas iekļūs nākamajā Saeimā.

Lai precīzāk izpildītu likumu par politisko partiju finansēšanu, Finanšu ministrija ir saņēmusi arī Saeimas Juridiskā biroja vēstuli, kurā arī atbalstīts viedoklis, ka pašlaik nauda ir uzkrājama kontā un izmaksājama nākamajā Saeimā pārstāvētajām partijām, — tas arī novērstu situāciju, kad anonīmi ziedotus līdzekļus kontā pārskaitītu kāda politiskā partija, kas jau pārskaitīšanas brīdī apzinās, ka noteikta daļa šo anonīmi ziedoto līdzekļu (proporcionāli no tās Saeimā ievēlēto deputātu skaita) var tikt pārskaitīta atpakaļ tai pašai partijai no Finanšu ministrijas konta.

Finanšu ministrijas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!