• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar centieniem noskaidrot savu piederību, apzināt pamatus un just tautas brāļu plecu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.2003., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79846

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar lielām domām tepat Rīgā

Vēl šajā numurā

14.10.2003., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar centieniem noskaidrot savu piederību, apzināt pamatus un just tautas brāļu plecu

Par konferenci “Latgales pagātne, tagadne, nākotne”

Līvānos 26.–27. septembrī notika Latgales pētniecības institūta XI zinātniskā konference, ko tas rīkoja kopā ar Līvānu novada domi un Preiļu rajona padomi. Konferences vadmotīvs bija Jersikas astoņsimtgade un temats – “Latgales pagātne, tagadne, nākotne”.

Kā allaž, saietu ievadīja dievkalpojums Romas katoļu baznīcā. Pirms darba sākuma lielajā svečturī tika iedegtas sveces, ar ganu un pļavu balsīm zāli pieskandināja folkloras ansamblis. Plenārsēdē vēstures doktore Antonija Vilcāne aplūkoja Jersikas pilskalna arheoloģisko pētījumu rezultātus, savu stāstījumu bagātinādama ar videomateriāliem. Pēc tam klausītāji devās uz Jersikas pilskalnu, no kura skatienam paveras īsti latgaliska ainava visā rudens krāsu godībā. Saturīgi piesātinātas un emocionāli piepildītas bija abas konferences dienas.

Strādāja Dabaszinību, Izglītības un pedagoģijas, Kultūras vēstures, Latgaliešu valodas un literatūras un Politiloģijas un socioloģijas darba grupas. Latgales Kultūras centra izdevniecības vadītājs Jānis Elksnis sniedz pārskatu par apgāda devumu 2003. gadā. Balvu, Ludzas un Rēzeknes pārstāvji analizēja aktuālas reģionu veidošanās un pašvaldību finansiālā nodrošinājuma problēmas.

Izglītības un pedagoģijas darba grupa savos ieteikumos aicina nepieļaut mājturības stundu skaita samazināšanu. Skolotāju profesionālo studiju programmās Latvijas augstskolās tiek ieteikts studiju kurss “Mazpulku darba tehnoloģijas”, kas sagatavotu skolotājus plašākai jaunatnes iesaistīšanai skolas un mājas vides sakārtošanā un darba prasmju veidošanā. Plašā spektrā uzņēmējdarbības un ražošanas attīstības iespējas aplūkotas Tautsaimniecības darba grupas ieteikumos.

Aina Rozeniece, “LV” nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!