• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar Grindeļa vārdu, idejām un tālākgaitu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.10.2003., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79786

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Baltkrievu mākslinieks ar Latvijas diplomu un Latvijas pasi

Vēl šajā numurā

10.10.2003., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar Grindeļa vārdu, idejām un tālākgaitu

Vakar, 9.oktobrī, jau devīto reizi publiskā akciju sabiedrība “Grindeks” pasniedza savu augstāko apbalvojumu – Grindeļa medaļu, kas iedibināta, godinot pirmā latviešu izcelsmes dabaszinātnieka, ārsta un farmaceita D. H. Grindeļa piemiņu. Par nopelniem farmācijas attīstībā apbalvojumi šogad piešķirti septiņiem izciliem savas nozares speciālistiem.

Tā Grindeļa medaļas saņēmēju vidū ir divi Latvijas Organiskās sintēzes institūta zinātnieki: Osvalds Pugovičs – par ieguldījumu bioloģiski aktīvo vielu analīzē, un Viesturs Lūsis – par ieguldījumu organiskās ķīmijas un zāļu ražošanas tehnoloģiju attīstībā.

Apbalvoto vidū arī divi mācībspēku pārstāvji – Rīgas Stradiņa universitātes Farmakoloģijas katedras profesors Jānis Baltkājs – par ieguldījumu augstākajā medicīniskajā un farmaceitiskajā izglītībā un Rīgas 1.medicīnas skola – par ieguldījumu farmaceitu un medicīniskā personāla apmācībā.

Bet par ieguldījumu farmācijas attīstībā Latvijā medaļa – farmaceitei, Latvijas Zāļu lieltirgotāju asociācijas direktorei Ditai Martinsonei. Un “Grindeks” Aktīvo vielu biznesa struktūras direktors Vitālijs Skrīvelis tiek apbalvots par ieguldījumu PAS “Grindeks” attīstībā.

Savukārt apbalvojums ārzemju speciālistiem šogad piešķirts Lietuvas Farmācijas savienības prezidentam Eduardam Tarasevičam – par ieguldījumu farmācijas zinātnē un sadarbību ar Latvijas farmaceitiem.

“Grindeks” valdes priekšsēdētājs Valdis Jākobsons atzīst: “”Grindeks” savā darbībā attīsta modernu medicīnisko ķīmiju un farmāciju, kas izmanto jaunākās tehnoloģijas un metodes, lai radītu arvien iedarbīgākas un nekaitīgākas zāles. Tāpēc mēs novērtējam un atbalstām profesionalitāti, inovācijas un izcilus sasniegumus jomās, kas saistītas ar farmācijas un medicīnas attīstību.”

Grindeļa medaļa ir augstākais profesionālais apbalvojums, ko piešķir a/s “Grindeks”. Šo tradīciju uzņēmums iedibinājis, rūpējoties par pirmā latviešu izcelsmes dabaszinātnieka, ārsta, farmaceita profesora Dāvida Hieronīma Grindeļa (1776–1836) piemiņas saglabāšanu, kā arī par nozares attīstību kopumā.

Grindeļa medaļu pasniedz kopš 1995. gada Latvijas un ārvalstu ārstiem, farmaceitiem, zinātniekiem, mācībspēkiem un ražotājiem par sasniegumiem tajās zinātnes nozarēs, kurās savulaik darbojies profesors D.H.Grindelis. Medaļas pasniedz arī par ieguldījumu jaunu zāļu izstrādāšanā, par nopelniem Latvijas farmācijas un “Grindeks” attīstībā. Kā katru gadu, arī šoreiz Grindeļa medaļas svinīgā ceremonijā tika pasniegtas profesora dzimšanas dienā – 9. oktobrī.

Visi “grindelieši” vakar piedalījās piemiņas mirklī pie Grindeļa dzimtas kapličas Mārtiņa kapos, pēc tam svinīgajā pasākumā Mazajā ģildē uzklausīja PAS “Grindeks” valdes priekšsēdētāja V. Jākobsona pavadvārdus, profesora Arņa Vīksnas priekšlasījumu “Rīgas farmaceitu biedrība tālā un nesenā pagātnē”, baudīja ekselentā jauniešu kora “Balsis” koncertu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!