• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai stāvētu par mieru un demokrātiju pasaulē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.10.2003., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79778

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Latvijas Bankas noteiktie valūtas un zelta kursi šajā nedēļā (06.10.2003. - 12.10.2003.)

Vēl šajā numurā

10.10.2003., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai stāvētu par mieru un demokrātiju pasaulē

Šodien ārlietu ministre Sandra Kalniete atgriežas no darba vizītes Irākā

KALNIETE2.JPG (31533 bytes)
Zemessardzes komandieris Juris Kiukucāns, ārlietu ministre Sandra Kalniete (centrā) un Ārlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Pēteris Elferts (otrajā rindā otrais no kreisās) Alhašimijas militārās bāzes multinacionālās divīzijas štābā kopā ar Polijas zonā dienējošajiem Latvijas karavīriem
Ārlietu ministrijas foto

Trešdien, 8.oktobrī, pēc Kirkūkas bāzes apmeklējuma ārlietu ministre Sandra Kalniete viesojās arī Alhašimijas militārās bāzes multinacionālās divīzijas štābā un tikās ar Polijas divīzijas komandieri un Polijas zonā dienējošajiem Latvijas karavīriem.

Uzrunājot Polijas zonas militāro vadību, S. Kalniete vērsa uzmanību uz nepieciešamību steidzami nodrošināt Latvijas karavīrus ar visu dienestam nepieciešamo ekipējumu, kā to paredz trīspusējais līgums starp Latviju, ASV un Poliju. Divīzijas komandieris solīja darīt visu iespējamo un piešķirt papildu nakts redzamības iekārtas no Polijas kontingenta krājumiem.

Tiekoties ar ārlietu ministri, Latvijas karavīri informēja par dienesta apstākļiem, norādot, ka vietējo iedzīvotāju attieksme caurmērā ir draudzīga un karavīri nejūtas apdraudēti. Nekārtības radot Sadama Huseina režīma lojālisti un kriminālie elementi. Mūsu karavīri tuvākajā laikā pat gatavojas sarīkot kopēju futbola maču ar vietējiem irākiešiem.

Iepazīstoties ar situāciju, ministre atzina, ka Latvijas karavīri ir augsti profesionāli sagatavoti un viņus ļoti atzinīgi novērtējusi gan ASV, gan Polijas militārā vadība. Latvijas karavīri sniedz nozīmīgu ieguldījumu Irākas stabilizācijā un valsts atjaunošanā. S. Kalniete pārliecinājās, ka Latvijas līdzdalība miera uzturēšanas misijā Irākā būtiski stiprina Latvijas sadarbību ar mūsu sabiedrotajiem un veicina mūsu karavīru profesionalitāti.

Ārlietu ministrijas preses centrs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!