• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pārmaiņām NATO struktūrās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.10.2003., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79748

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

3/2003 kultūras projektu konkurss

Vēl šajā numurā

09.10.2003., Nr. 140

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pārmaiņām NATO struktūrās

Vakar, 8. oktobrī, Koloradospringsā, ASV, sākās NATO valstu un uzaicināto valstu aizsardzības ministru divu dienu tikšanās. Tajā piedalās arī Latvijas aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris kontradmirālis Gaidis Andrejs Zeibots.

ASV aizsardzības ministrs Donalds Ramsfelds sanāksmes dalībniekiem nosūtītajā apsveikumā norāda, ka “21.gadsimta sākums iezīmē jaunu izaicinājumu un pārmaiņu laiku Ziemeļatlantijas aliansei, kas iesāk nozīmīgākās reformas NATO struktūrās kopš 1949.gada. Lai arī galvenais NATO uzdevums joprojām ir dalībvalstu aizsardzība, šodienas apdraudējumi būtiski atšķiras no tiem, kuru dēļ tika izveidota šī alianse, un mēs pārveidojamies, lai veiksmīgi spētu tos pārvarēt”.

Tikšanās laikā NATO valstu un uzaicināto valstu aizsardzības ministri un bruņoto spēku komandieri, valstu vēstnieki NATO, kā arī atbildīgās Ziemeļatlantijas līgumorganizācijas amatpersonas pārrunās gaidāmās pārmaiņas NATO militārajās struktūrās. Dalībnieki apspriedīs, kā pārmaiņas ietekmēs aliansi, kā arī NATO ātrās reaģēšanas spēku iespējamo iesaistīšanu turpmāko krīžu un konfliktu risināšanā. NATO aizsardzības ministri piedalīsies diskusijā par iespējamajiem nākotnes draudiem un veicamajiem pasākumiem, lai NATO valstis būtu gatavas to risināšanai.

Aizsardzības ministri apspriedīs NATO lomu nākotnē, organizācijas iesaisti dažādās starptautiskajās militārajās operācijās. Īpaša uzmanība sanāksmē tiks pievērsta alianses ātrās reaģēšanas spēku izveides procesam. Šādas vienības spēki tiks veidoti kā augsta gatavības līmeņa profesionālas un mobilas vienības, kas būs gatavas veikt visu veidu militārās operācijas.

Ministri un bruņoto spēku komandieri piedalīsies arī seminārā “Dynamic Response ‘07”, kas ļaus tā dalībniekiem gūt papildu zināšanas par asimetriskajiem draudiem, īpašu uzmanību pievēršot terorismam un masu iznīcināšanas ieročiem. Semināra dalībnieki izspēlēs krīzes situācijas simulāciju, kurā tiks iesaistīti NATO ātrās reaģēšanas spēki, līdz ar to tiks attīstītas semināra dalībnieku praktiskās iemaņas darboties NATO un sabiedroto militāro spēku vidē.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!