• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar savu skatījumu par valsts nākotni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.10.2003., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79677

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.447

Par V.Dombrovska komandējumiem

Vēl šajā numurā

08.10.2003., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar savu skatījumu par valsts nākotni

Vakar Valsts prezidente tikās ar opozīcijā esošo partiju pārstāvjiem

PART01.JPG (53335 bytes)
Vakar, 7.oktobrī, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga, tiekoties ar …
…Tautas partijas pārstāvjiem Aigaru Kalvīti, Ati Slakteri un Vinetu Muižnieci…
PART02.JPG (56265 bytes)
…Tautas saskaņas partijas pārstāvjiem Andreju Klementjevu, Jāni Urbanoviču un Jāni Jurkānu…
PART03.JPG (53491 bytes)
…Latvijas Sociālistiskās partijas pārstāvjiem Aleksandru Golubovu, Oļegu Deņisovu un Martijanu Bekasovu…
PART05.JPG (51478 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”
…“Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” pārstāvjiem Andri Tolmačovu, Jakovu Plineru un Vladimiru Buzajevu

Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas deputāti vakar, tiekoties ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi–Freibergu, pauduši bažas par gauso Latvijas darbu integrācijā Eiropas Savienībā. Integrācijas process ir apdraudēts, un ir bažas, ka mēs nevarēsim saņemt pirmos ES līdzekļus, sacīja TP Saeimas frakcijas vadītājs Aigars Kalvītis. Pēc frakcijas priekšsēdētāja teiktā, arī prezidente paudusi bažas par mūsu valsts starptautisko prestižu, jo apgalvojumi par korupciju neko labu valsts tēlam nedod. TP priekšsēdētājs Atis Slakteris uzskata, ka valsts interešu vārdā gan valdību veidojošajām, gan opozīcijā esošajām partijām jāaizmirst savstarpējie apvainojumi un ir jāstrādā konstruktīvāk.

 

Tautas saskaņas partijas (TSP) Saeimas frakcijas deputāti, tiekoties ar Valsts prezidenti, pauduši viedokli, ka, kamēr stāvoklis valdībā ir nestabils, maz var ko izdarīt valsts labā, jo premjeram tā vietā, lai risinātu problēmas, daudz laika jāvelta cīņai ar kolēģiem. TSP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Jurkāns šaubās, vai TSP varētu atbalstīt šādu ļodzīgu valdību, jo šādai nestabilai valdībai TSP nevar būt konstruktīvā opozīcijā, jo valdība pati nav konstruktīva.

 

Latvijas Sociālistiskās partijas (LSP) Saeimas frakcijas deputāti vakar, tiekoties ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi–Freibergu, pārrunāja sociālās situācijas uzlabošanas iespējas Latvijā, īpašu uzmanību veltot lauku reģioniem. LSP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Aleksandrs Golubovs pauda viedokli, ka LSP deputāti pašreizējo valdību varētu atbalstīt tikai tad, ja valdība būtu saprātīga un sociālie jautājumi būtu tās prioritāte.

 

“Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” (PCTVL) Saeimas frakcijas deputāti vakar, tiekoties ar Vairu Vīķi-Freibergu, pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar izglītības reformu un iespējām mācīties dzimtajā valodā. Saruna ar prezidenti bijusi saprotoša, atzina PCTVL Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jakovs Pliners. PCTVL deputāti arī lūguši Valsts prezidenti “demokratizēt” Izglītības likuma normas.

 

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pēc tikšanās ar Saeimā pārstāvēto opozīcijā esošo partiju pārstāvjiem pauda viedokli, ka valdību veidojošajām partijām vairāk vajadzētu sadarboties ar opozīciju, jo tai bieži vien ir vērā ņemami priekšlikumi. Prezidente uzsvēra, ka arī opozīcijas partijas ir daļa no tautas balss un daļa no demokrātijas procesa. Tiekoties ar politiķiem, pārrunāti arī jautājumi, kas skar jaunā Kriminālprocesa kodeksa virzību, kurš Saeimā pieņemts pirmajā lasījumā. Visi bijuši vienisprātis, ka likums jāpieņem pēc iespējas drīzāk, jo ir pienācis laiks, lai tas reāli sāktu darboties. Runājot par stāvokli valdībā, Vaira Vīķe-Freiberga norādīja, ka ne jau opozīcijas, bet gan valdību veidojošo partiju rokās ir valdības stabilitāte.

Pēc Letas informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!