• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par PVN un akcīzes ieņēmumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.10.2003., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79570

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par topošajiem valsts dokumentiem

Vēl šajā numurā

03.10.2003., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par PVN un akcīzes ieņēmumiem

Septembrī divos nodokļu veidos — pievienotās vērtības nodoklī un akcīzes nodoklī — saņemti rekordlieli ieņēmumi, kas kopumā nodrošinājuši valsts pamatbudžetam vispārējos lielākos viena mēneša kopējos ienākumus, tā mazinot budžeta finansiālo deficītu. Valsts ieņēmumu dienesta (VID) nodokļu ieņēmumu plāns septembrī ir pārsniegts par 11,5 procentiem.

Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis ir gandarīts par VID paveikto:

“Valsts budžets ir saņēmis rekordlielus ieņēmumus no akcīzes nodokļa naftas produktiem, kā arī būtiskus ieņēmumus no pievienotās vērtības nodokļa. Salīdzinājumā ar pērnā gada septembri šogad naftas produktu akcīzes nodokļa ieņēmumi ir bijuši par 25% lielāki. Tas ir bijis iespējams, tikai aktīvi cīnoties ar degvielas kontrabandu un pievienotās vērtības nodokļa izkrāpšanas jeb tā sauktajām karuseļu shēmām. Cīņa ar nelegālo biznesu nav viegls un īstermiņa darbs, bet septembris jau rāda šī Valsts ieņēmumu dienesta veiktā darba rezultātus.”

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta operatīvajiem datiem. septembrī pievienotās vērtības nodoklis iekasēts 42 miljonu latu vērtībā, kas par 6,5 miljoniem latu jeb 18% pārsniedz septembra plānu. Pērn septembrī pievienotās vērtības nodoklis pamatbudžetā bija ienesis par 12 miljoniem latu mazāk.

Arī akcīzes nodokļa ieņēmumu plāns pamatbudžetā ir pārpildīts par 12%. Īpaši labi VID veikusies naftas produktu akcīzes iekasēšana — kopējie ieņēmumi ir 12,6 miljoni latu, kas ir absolūti lielākais viena mēneša ieņēmumu apjoms no naftas produktu akcīzes, un mēneša plāns ir pārsniegts par 22 procentiem. Pērn septembrī naftas produktu akcīze papildināja budžetu par 3,2 miljoniem latu mazākā apjomā.

Kopumā akcīzes nodokļa ieņēmumi septembrī pārsnieguši plānoto par 15,3 procentiem. Tā tabakas izstrādājumu akcīze iekasēta 2,5 miljonu latu vērtībā, kas pārsniedz plānu par 23%, alus akcīze — 1,1 miljona latu vērtībā, kas pārsniedz plānu par 95 procentiem.

Labie nodokļu iekasēšanas rādītāji nodrošinājuši, ka septembrī valsts pamatbudžeta kopējie ieņēmumi bijuši 87,3 miljoni latu, kas ir rekordlieli viena mēneša ienākumi, liecina Valsts kases operatīvais pārskats par budžeta izpildi septembrī. Tādējādi septembrī pamatbudžeta ieņēmumi pārsnieguši izdevumus par 1,6 miljoniem latu, attiecīgi samazinot finansiālo deficītu.

Deviņos mēnešos kopumā valsts pamatbudžeta ieņēmumi bijuši 688,6 miljoni latu, izdevumi — 729,2 miljoni latu, finansiālais deficīts — 40,6 miljoni latu. Valsts speciālo budžetu ieņēmumi bijuši 667,3 miljoni latu, izdevumi — 619,5 miljoni latu, finansiālais pārpalikums — 47,7 miljoni latu, kas kompensē valsts pamatbudžeta finanšu deficītu.

Finanšu ministrijas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!