• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar garīgu saikni pāri diviem kontinentiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.2003., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79462

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijā jauni ārvalstu diplomātiskie pārstāvji

Vēl šajā numurā

01.10.2003., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar garīgu saikni pāri diviem kontinentiem

30.septembrī ar Indijas vēstnieces uzrunu Mazajā ģildē sākās Indijas nedēļa Latvijā

Čitra Narajanana, Indijas vēstniece, — “LV”

— Vēstnieces kundze, kāds ir Indijas dienu galvenais motīvs?

— Indijas dienas mēs rīkojam, lai Indiju garīgi tuvinātu draudzīgajai Latvijas tautai. Sākot ar 30. septembri, mēs parādīsim plašu un daudzveidīgu Indijas kultūras paleti indiešu klasiskajās un modernajās dejās un Indijas klasiskā mūzikas instrumenta sītaras spēli. Zinot, ka Latvijā visai iecienītas bijušas indiešu filmas, esam sarīkojuši arī Indijas filmu festivālu. Indijas dienās Rīgā uzstāsies ļoti iecienīti mūsu valsts mākslinieki — pazīstamā Čhau dejotāja Maniša Bargava un sītaras spēles meistars Džoja Bisvass. Indiešu klasiskās dejas rādīs arī latviešu māksliniece Katrīna Rute. Īpašs Indijas dienu akcents būs fotoizstāde, kas dažādās dimensijās rāda Indijas vizuālo savdabību. Visi šie pasākumi organizēti sadarbībā ar Latvijas valdību un īpaši ar jūsu Kultūras ministriju.

— Vēstnieces kundze, Indijas dienas ir pats vērienīgākais jūsu valsts projekts Latvijā kopš mūsu valstu diplomātisko attiecību nodibināšanas 1991. gada 7. decembrī. Kādus faktus vēl jūs minētu mūsu divpusējo attiecību raksturošanai?

INDIETE.JPG (16896 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

— Indijas un Latvijas attiecības sekmīgi attīstījušās gan divpusējā, gan daudzpusējā līmenī. Pieaug savstarpējās tirdzniecības un investīciju apjoms. Indija jau piedalās 31 kopuzņēmumā Latvijā. Savukārt Latvijas speciālistiem bijusi iespēja mācīties Indijas tehniskās un ekonomiskās sadarbības programmas ietvaros, Latvijas diplomāti piedalījušies mūsu Ārlietu institūta kursos.

— Šis ir ļoti intensīvs laiks mūsu valsts ārpolitikā, jo pavisam drīz Latvija kļūs pilntiesīga Eiropas Savienības (ES) un NATO dalībvalsts. Kā jūs, no malas vērojot, vērtējat šo Latvijas ārpolitikas prioritāro virzību?

— Mēs apsveicam Latvijas lēmumu iestāties ES un priecājamies par jaunajām sadarbības iespējām starp Indiju un Latviju, kuras pavērs jūsu valsts drīzā dalība ES. Nešaubos, ka Latvijas dalība ES pozitīvi iespaidos arī Indijas un Latvijas sadarbību, īpaši tirdzniecības un investīciju jomā, un būs izdevīga gan Latvijai, gan arī Indijai. Eiropas Savienība ir arī Indijas lielākā ārējās tirdzniecības un investīciju partnere, sakari ar ES veido 25 procentus no mūsu ārējās tirdzniecības apjoma. Indijas sadarbībai ar ES kalpo vairāki augstākā līmeņa institucionālie pasākumi, ieskaitot Indijas premjerministra un ES Padomes priekšsēdētāja gadskārtējās tikšanās.

— Kādas ir jūsu personiskās izjūtas, aizsākot šo vērienīgo Indijas prezentācijas programmu Latvijā?

— Kā pasaules lielākās demokrātiskas un Eiropas kontinenta lieluma valsts pārstāve es no sirds priecājos par iespēju sniegt Latvijai šo ieskatu plašajā Indijā. Es vēlos ar jūsu laikraksta starpniecību paust savu dziļo cieņu un pateicību Latvijas valdībai un viesmīlīgajai Latvijas tautai par jūsu interesi un atbalstu, kas mums ļāva tik īsā laikā sarīkot šīs Indijas dienas.

Jānis Ūdris, “LV” ārlietu redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!