• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai esam gatavi kopā kalpot Baltijas valstu drošībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.2003., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79431

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.428

Par K.Šadurska komandējumu

Vēl šajā numurā

30.09.2003., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai esam gatavi kopā kalpot Baltijas valstu drošībai

26.septembrī Ādažos noslēdzās starptautiskās militārās štāba mācības “Baltic Eagle 2003

BALTIJA1.JPG (26836 bytes)
Piektdien, 26.septembrī, Mobilo strēlnieku mācību centrā Ādažos: Lietuvas Bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Jons Aļģirds Kronkaitis, Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris kontradmirālis Gaidis Andrejs Zeibots un Igaunijas Bruņoto spēku komandieris viceadmirālis Tarmo Kouts
Foto: A.F.I.

Piektdien, 26. septembrī, Mobilo strēlnieku mācību centrā Ādažos pēc starptautiskajām militārajām štāba mācībām “Baltic Eagle 2003” notika Baltijas miera uzturēšanas bataljona (“Baltbat”) projekta slēgšanas ceremonija.

Tā kā šogad tiek transformēts “Baltbat” projekts, ļaujot pievērst lielāku uzmanību Baltijas valstu sauszemes spēku vienību apmācībai bataljonu un brigāžu līmenī, šīs bija pēdējās “Baltic Eagle” mācības, kurās piedalījās ap 350 militārpersonu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Dānijas, Zviedrijas, Polijas un Lielbritānijas. Mācību noslēguma ceremonijas laikā “Baltbat” karogs svinīgi tika nodots Latvijas Kara muzejam.

Svinīgajā ceremonijā piedalījās Igaunijas, Lietuvas un Latvijas aizsardzības sistēmu vadošās amatpersonas.

Latvijas aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, uzrunājot klātesošos, teica, ka “Baltbat” projekts ne tikai paaugstināja karavīru profesionalitāti, bet arī kalpoja drošības un sadarbības stiprināšanai Baltijas valstīs.

BALTIJA2.JPG (26209 bytes)
Piektdien, 26.septembrī, Mobilo strēlnieku mācību centrā Ādažos: Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris kontradmirālis Gaidis Andrejs Zeibots, Lietuvas Bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Jons Aļģirds Kronkaitis un Latvijas aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis
Foto: A.F.I.

Nacionālo bruņoto spēku komandieris kontradmirālis Gaidis Andrejs Zeibots apsveica mācību dalībniekus ar sasniegtajiem rezultātiem, izteica gandarījumu par mācību sekmīgo norisi un “Latbat” štāba virsnieku ieguldījumu plaša mēroga militāro operāciju plānošanā un vadīšanā. Mācību “Baltic Eagle 2003” komandieris Sauszemes spēku komandieris pulkvedis Juris Kiukucāns pateicās mācību dalībniekiem un sacīja: “Mēs esam gatavi dienēt kopā!”

Lietuvas Nacionālās aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Povils Malakausks pateicās Latvijai par “Baltbat” štāba darba nodrošināšanu, kā arī atzīmēja, ka šī projekta noslēgums ir jaunu sadarbības formu sākums.

Igaunijas Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Sulevs Kannike teica: “Visi mācību mērķi ir sasniegti, un “Baltbat” projekts bija lieliska iespēja mūsu vienībām gūt vērtīgu pieredzi starptautiskās sadarbības jomā. “Baltbat” projekta attīstība vienmēr ir bijusi Igaunijas aizsardzības sistēmas augsta prioritāte.”

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!