• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ekonomisko pārstāvniecību Hamburgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.2003., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79428

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mūsu uzņēmēju perspektīvām

Vēl šajā numurā

30.09.2003., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ekonomisko pārstāvniecību Hamburgā

Ekonomikas ministrs Juris Lujāns 25. septembrī Vācijā, tiekoties ar Hamburgas ekonomikas un darba lietu senatoru G. Uldalu, paziņoja par Latvijas ekonomiskās pārstāvniecības atvēršanu Hamburgā. Pārstāvniecība sāks darbu jau šā gada novembrī.

Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā Ziemeļvācijas reģiona federālo zemju arvien pieaugošo ieinteresētību attīstīt ekonomisko sadarbību ar Latviju un Baltijas valstīm kopumā, kas arvien intensīvāk izpaužas šo zemju valdības un uzņēmēju vizīšu veidā, kā arī Ziemeļvācijas reģiona ekonomisko struktūru un ārējās ekonomiskās politikas nostādnes, kas atzīst par prioritāru sadarbību ar Austrumeiropas valstīm un īpaši ar Baltijas valstīm.

Tikšanās laikā J.Lujāns uzsvēra, ka pārstāvniecības atvēršana nesīs labumu ne tikai Latvijai, bet arī Vācijai, jo pārstāvniecība darbosies kā starpnieks starp abu valstu uzņēmējiem. Viņš pauda, ka pārstāvniecības atvēršana pavērs Latvijai sadarbības iespējas ar Vāciju tādās Latvijai prioritārās jomās kā informācijas tehnoloģijas un augstās tehnoloģijas, ostu sadarbība, tranzīts u.c.

Hamburgas senators izteica apmierinātību ar šādu Latvijas lēmumu un atzina, ka šāds lēmums ir loģisks, jo Hamburga ir nozīmīgākais ārējās tirdzniecības centrs Vācijā. Viņš apsolīja sniegt maksimālu atbalstu pārstāvniecības izveidošanas posmā un reālās darbības laikā.

26. septembrī ekonomikas ministrs Rostokā tikās ar Rostokas mērijas vadību, kā arī apmeklēja Rostokas ostu. Rostokas mērs Arno Pokers, kurš vienlaikus ir arī Ostas attīstības sabiedrības uzraudzības padomes priekšsēdētājs, izrādīja ministram Rostokas ostu. Amatpersonas pārrunāja iespējamo sadarbību ar Ventspils un Rīgas ostām. Mērs sarunas laikā pauda, ka Rostokas pilsēta vēlas atvērt jaunas prāmju līnijas Rostoka — Rīga un Rostoka — Ventspils.

Kaspars Paupe, EM Informācijas  tehnoloģiju un sabiedrisko attiecību departamenta direktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!