• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Baltijas valstīm ir aktuāla integrācija ES. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.09.2003., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79299

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas un Austrālijas attiecību paplašināšanās potenciāls nav izsmelts

Vēl šajā numurā

25.09.2003., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Baltijas valstīm ir aktuāla integrācija ES

Par Latvijas delegācijas dalību PB un SVF ikgadējā sanāksmē

DOMBROVSKIS.JPG (20051 bytes)
Foto: A.F.I./epa
Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis uzrunas laikā

Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis, Latvijas Republikas pilnvarotais Pasaules bankā, visu triju Baltijas valstu vārdā teicis uzrunu Pasaules bankas (PB) un Starptautiskā valūtas fonda (SVF) pilnvarnieku gadskārtējā sanāksmē Dubaijā. Latvijas delegācija finanšu ministra V.Dombrovska vadībā no 22. līdz 26.septembrim piedalās PB un SVF gada sanāksmē.

Savā uzrunā PB un SVF pilnvarnieku sanāksmei finanšu ministrs norādīja, ka Latvijai, Lietuvai un Igaunijai pašlaik aktuālākais jautājums ir pilnvērtīga integrācija Eiropas Savienībā, jo visu triju valstu pilsoņi referendumos ir nobalsojuši par iestāšanos ES. Kļūstot par ES dalībvalstīm, pilnveidosies arī Latvijas sadarbība ar abām starptautiskajām finanšu institūcijām - PB un SVF.

V.Dombrovskis norādīja arī uz dinamisko ekonomikas izaugsmi Baltijas reģionā, kā arī pateicās PB un SVF par atbalstu, ko tās sniegušas mūsu valstīm gan finansiālu aizdevumu, gan arī zināšanu veidā.

Latvijas delegācijā ir V.Dombrovskis, Latvijas Republikas pilnvarotais PB, Latvijas Bankas (LB) prezidents Ilmārs Rimšēvičs, Latvijas Republikas pilnvarotais SVF, Finanšu ministrijas valsts sekretāre Valentīna Andrējeva, Latvijas Republikas pilnvarotā vietniece PB, LB Ārējo sakaru pārvaldes vadītājs Juris Kravalis, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš, LB prezidenta vietnieks Andris Ruselis, Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietniece Inta Vasaraudze.

Latvijas delegācija piedalās oficiālajās PB un SVF pilnvarnieku sapulces darba sēdēs, kā arī delegācijas locekļiem paredzētas atsevišķas tikšanās ar starptautisko finanšu institūciju un vairāku starptautisko banku vadības pārstāvjiem. Vakar, 24.septembrī, Latvijas delegācija tikās ar SVF Otrā Eiropas departamenta direktoru Džonu Odlingu-Smī.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!