• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Ziemeļvalstīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2003., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79224

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ugunsdzēsības muzeju Latvijā

Vēl šajā numurā

23.09.2003., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Ziemeļvalstīm

Veselības ministre Ingrīda Circene šodien, 23. septembrī, Zviedrijā, Lundā, piedalās Baltijas un Ziemeļvalstu veselības ministru sanāksmē.

Tajā ir veselības nozares ministri no Vācijas, Somijas, Islandes, Norvēģijas, Zviedrijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Baltijas un Ziemeļvalstu ministru tikšanās laikā paredzēts parakstīt nodomu vēstuli par sadarbību narkotiku politikas jautājumos Ziemeļeiropā. Ministri, parakstot šo vēstuli, vienojas par kopīgiem politiskajiem uzdevumiem un ilglaicīgām prioritātēm un sadarbību starp Ziemeļvalstīm un Baltijas valstīm narkotiku ierobežošanas jautājumos. Sadarbība tiks koordinēta un attīstīta Ziemeļvalstu dimensijas partnerinstitūciju ietvaros.

Kā uzsvēra Ingrīda Circene, “Latvijas puse apzinās, ka viens no narkomānijas problēmas risinājumiem ir adekvātas politikas izstrāde, kas jau tiek darīts Latvijas Narkotiku kontroles un narkomānijas profilakses programmas 2004.-2008.gadam ietvaros. Mēs arī apzināmies, ka pilnu narkotiku kontroli un narkomānijas apkarošanu nevar veikt bez starptautiska atbalsta, jo narkomānija ir globāla problēma. Ministrijai jau kopš 1996.gada ir izveidojusies laba sadarbība ar Ziemeļvalstīm šī jautājuma risināšanā”.

Ministre arī norāda, ka pēc Latvijas pilntiesīgas iestāšanās Eiropas Savienībā robežas kļūs atvērtākas un līdz ar to narkotiku kontrolei būs jāvelta arvien lielāka uzmanība. “Šeit mēs saskatām reģionālās sadarbības nepieciešamību, jo narkotikas tiek transportētas no valsts uz valsti un kaimiņu zemēm ir nepieciešama dziļa un plaša sadarbība, lai apturētu un nepieļautu narkotiku izplatību reģionā.”

Veselības ministrijas  Komunikāciju nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!