• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ziņu aiz ziņas, par domu aiz domas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2003., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79169

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Es esmu lepna par savu tautu"

Vēl šajā numurā

23.09.2003., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ziņu aiz ziņas, par domu aiz domas

Eiropas Centrālā banka apsver iespēju izdot jaunas eiro naudas zīmes un ved sarunas ar japāņu elektronikas koncernu “Hitachi” par mikroshēmu iestrādi katrā banknotē. Japāņu čipi ir tik niecīgi, ka tos pat grūti saskatīt, taču ar to palīdzību var pasargāt naudu no viltošanas. Šis projekts iespiešanas izmaksas sadārdzinātu divas reizes. Jāpiebilst, ka pērn no apgrozības izņemti 145 tūkstoši meistarīgu un grūti atšķiramu viltojumu.

Pēc “DIENAS BIZNESA”

 

 

Ārsts Valdis Muižnieks (ASV): “Es tikai gaidu zaļo gaismu no Latvijas Nacionālās bibliotēkas. Esmu gatavs strādāt ar šo projektu. Es labprāt gādātu šim projektam līdzekļus no ASV visos veidos, kā vien iespējams. Pērnvasar bibliotēkas direktoram A. Vilkam sacīju, ka gaidu to brīdi, kad buldozeri Daugavas krastā sāks rakt pamatus projektētajai bibliotēkas ēkai. Tomēr, iekāms tas nav noticis, nekādu līdzekļu vākšanu es neuzņemos.”

Pēc “LAIKA”

 

 

Somijas moderno apģērbu tirdzniecības lielfirma “Seppala”, kam pašu zemē ir 127 veikali un vairāki arī Igaunijā, nolēmusi ienākt arī Latvijas vidēji dārgo apģērbu tirgū. Jau šoruden “Seppalas” veikali vērs durvis tirdzniecības centros “Olympia”, “Alfa”, “Mols” un topošajā “Stockmann” universālveikalā. Uzņēmīgie somi piedāvās apģērbu, aksesuārus un veļu jebkura vecuma rīdziniekiem.

Pēc “DIENAS BIZNESA”

 

 

Dzejnieks Māris Čaklais: “Bet attiecībā uz atsevišķu cilvēku izbīli par ļaunu auru Brīvības un Elizabetes ielu krustojumā, kur kādus gadus stāvēja vīrelis ar izstieptu roku, atcerēsimies Gunāra Astras teikto: “Šis laiks izgaisīs kā ļauns murgs.” Tāpat kā Pēteris I pa pusnaktīm nejādelē ap Brīvības pieminekli, ap savu agrāko “pieraksta” vietu, tāpat arī - nebīstieties Ļeņina - izrādās, ka viņš nav nemaz tik mūžam dzīvs.”

Pēc “LAUKU AVĪZES”

 

 

Salacgrīvas ostas pārvalde noslēgusi līgumu ar igauņu SIA “Salacgrīvas terminālis” par jaunuzceltās piestātnes un kravu laukuma iznomāšanu. Igauņi runā atklātu valodu: “Mūsu mērķis ir apkalpot kravas arī ārpus Igaunijas, jo, iestājoties Eiropas Savienībā, Salacgrīvas ostai paredzams kravu pieplūdums no Dienvidigaunijas”. Izskatās, ka salacgrīvieši labprātīgi atteikušies no perspektīva biznesa.

Pēc “DIENAS BIZNESA”

 

 

LSDSP līderis Rīgas domnieks Dainis Īvāns: “Tām summām, ko sola ieguldīt iespējamie investori, nespēj pretī turēties neviens. Šī projekta stumšana caur valdību ir pilnīgi apbrīnojama. Es neesmu dziedātājs par putniņiem un puķītēm. Ja šo celulozes rūpnīcas projektu mēģinās īstenot - būšu tas, kas gulsies ceļā buldozeram.”

Pēc “LAUKU AVĪZES”

 

Kārļa Ulmaņa piemiņas muzeja “Pikšas” direktors Gunārs Ulmanis: “Tagad redzu: valsts attīstās ne tādā virzienā, kādu dvēselē varu atbalstīt. Es nepieņemu tādu cilvēku morāli. Man tuva ir kristīgā filozofija, ka galvenais tomēr nav nauda. Ne tādēļ cilvēks ir radīts. Kur paliek tādi jēdzieni kā “garīgums”, “kultūra”, “patriotisms”, “nacionālā pašapziņa”? Kur ir un būs mūsu vieta Eiropā, pasaulē? Uz kartes būs Latvija, bet kas tajā Latvijā?”

Pēc “MĀJAS VIESA”

 

 

Dienvidkorejas presē parādījies sensacionāls paziņojums, ka Japāņu jūras dibenā pie Ullindo salas uziets Krievu-japāņu kara laikā 1905. gadā nogrimušais kuģis “Dmitrij Donskoj” ar zelta kravu. Žurnālisti jau aplēsuši tās vērtību - 125 miljardi dolāru. Ja zelts tiešām tiks atrasts un pacelts no jūras dzelmes, tā likumīgā īpašniece būs Krievijas Federācija kā Krievijas impērijas tiesiskā mantiniece, bet korejieši saņems atlīdzību par pūliņiem.

Pēc IZVESTIA.RU

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!