Šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzināt vairāk.

Sapratu
  • Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2003. gada 16. septembra noteikumi Nr. 520 "Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 27.jūnija noteikumos Nr.214 "Noteikumi par higiēnas prasībām gaļas un gaļas produktu uzglabāšanai un transportēšanai"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.2003., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79108

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.521

Klasifikācijas, kvalitātes un marķējuma prasības piena produktiem, saliktiem piena produktiem un piena produktu izstrādājumiem

Vēl šajā numurā

19.09.2003., Nr. 129

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 520

Pieņemts: 16.09.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 Ministru kabineta noteikumi Nr.520

Rīgā 2003.gada 16.septembrī (prot. Nr.49, 10.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2000.gada 27.jūnija noteikumos Nr.214 “Noteikumi par higiēnas prasībām gaļas un gaļas produktu uzglabāšanai un transportēšanai”

Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma 8.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2000.gada 27.jūnija noteikumos Nr.214 “Noteikumi par higiēnas prasībām gaļas un gaļas produktu uzglabāšanai un transportēšanai” (Latvijas Vēstnesis, 2000, 244./246.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 1.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

“1.5. blakusproduktiem (izņemot liemeni, pat ja gaļa paliek dabiski saistīta ar to);”.

2. Svītrot 2.punktu.

3. Izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

“3. Gaļu un gaļas produktus (turpmāk — produkcija) atļauts transportēt vai uzglabāt Latvijas teritorijā, ja tā ir marķēta atbilstoši normatīvajos aktos par pārtikas preču, gaļas un gaļas produktu marķēšanu noteiktajām prasībām.”

4. Aizstāt 4.punktā vārdus “Valsts veterinārā dienesta” ar vārdiem “Pārtikas un veterinārā dienesta”.

5. Aizstāt 6.punktā vārdus “Valsts veterinārā dienesta” ar vārdiem “Pārtikas un veterinārā dienesta”.

6. Izteikt 8.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

“8.1. produkcijas uzglabāšanas telpu, kuru aprīko ar termogrāfiem vai teletermometriem telpas siltākajā vietā un ierīcēm, kas nodrošina šajos noteikumos noteikto produkcijas iekšējās temperatūras režīmu. Mazumtirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos produkcijas uzglabāšanas telpās drīkst izmantot termometrus;”.

7. Izteikt 13.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

“13.1. tām jābūt darbināmām bez roku palīdzības; mazumtirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos ir atļauta ūdens krānu darbināšana ar roku palīdzību;”.

8. Izteikt 24. un 25.punktu šādā redakcijā:

“24. Produkcijas uzglabāšanas, pieņemšanas un nosūtīšanas telpas, to aprīkojumu, inventāru, tehnoloģiskās līnijas, kā arī transportlīdzekļu kravas nodalījumus tīra, mazgā un/vai dezinficē saskaņā ar pārtikas uzņēmuma paškontroles sistēmas ietvaros izstrādāto tīrīšanas, mazgāšanas un dezinfekcijas programmu.

25. Ja konstatē dzīvnieku infekcijas slimības, pārtikas uzņēmuma telpas, to aprīkojumu, inventāru un tehnoloģiskās līnijas, kā arī transportlīdzekļus mazgā un dezinficē saskaņā ar Pārtikas un veterinārā dienesta attiecīgās teritoriālās struktūrvienības veterinārā inspektora norādījumiem.”

9. Izteikt 26.1. un 26.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

“26.1. pastāvīgu temperatūru, kāda ir noteikta šajos noteikumos vai produkcijas marķējumā;

26.2. nepārtrauktu temperatūras reģistrēšanu transportlīdzekļos, kuros pārvadā maltu gaļu un gaļas izstrādājumus.”

10. Izteikt 37.punktu šādā redakcijā:

“37. Iesaiņotu vai iepakotu produkciju atļauts uzglabāt vai transportēt kopā ar cilvēku uzturā izmantojamiem produktiem, kas nav minēti šajos noteikumos, ja attiecīgie produkti:

37.1. ir iesaiņoti vai iepakoti;

37.2. glabājas ar aizsargsienu norobežotā vietā;

37.3. nerada organoleptiskas pārmaiņas produkcijā.”

11. Izteikt 39.punktu šādā redakcijā:

“39. Produkcijas uzglabāšanas laikā reģistrē temperatūru, ja produkta uzglabāšanas nosacījumos noteikta konkrēta uzglabāšanas temperatūra.”

12. Izteikt 43.punktu šādā redakcijā:

“43. Saldētai gaļai un blakusproduktiem uzglabāšanas laikā nodrošina ražotāja norādīto temperatūras režīmu un uzglabāšanas ilgumu. Saldētai gaļai un blakusproduktiem uzglabāšanas laikā temperatūra nav augstāka par –12 °C.”

13. Svītrot 44. un 45.punktu.

14. Svītrot 49.1. un 49.2.apakšpunktu.

15. Svītrot 52.punktu.

 

Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvām

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no direktīvām 64/433/EEC, 71/118/EEC, 77/99/EEC un 94/65/EC.

Ministru prezidents E.Repše

Zemkopības ministrs M.Roze

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2003.gada 20.septembri.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!