• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ir nepieciešamība rast ciešāku sasaisti starp valsts izpildvaru un vietējo varu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.2003., Nr. 127 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79026

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai ES būtu tāda, kādu mēs to vēlamies, ir nepieciešama Latvijas līdzdalība tajā

Vēl šajā numurā

17.09.2003., Nr. 127

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ir nepieciešamība rast ciešāku sasaisti starp valsts izpildvaru un vietējo varu

Vakar, 16.septembrī, Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga Rīgas pilī tikās ar Lielo pilsētu asociācijas pārstāvjiem

VIKE2.JPG (22491 bytes)
Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Latvijas Lielo pilsētu asociācijas pārstāvji, spriežot par reģionālās attīstības jautājumiem Eiropas Savienībā un ES strukturālo fondu līdzekļu izmantošanu
Foto: Juris Krūmiņš

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 16. septembrī, Rīgas pilī tikās ar Lielo pilsētu asociācijas pārstāvjiem un apspriedās par reģionālās attīstības jautājumiem Eiropas Savienībā, ES strukturālo fondu līdzekļu izmantošanu, kā arī citiem aktuāliem pašvaldību jautājumiem.

Sarunā pašvaldību pārstāvji pauda bažas, ka joprojām nav skaidrības par finansiālā atbalsta kārtību, kā pašvaldības varēs finansēt projektus ES strukturālo fondu ietvaros. Prezidente uzsvēra, ka šai sistēmai ir jābūt precīzi un laikus formulētai, ļaujot virzīt iedzīvotāju apkārtējai videi un labklājībai būtiskus projektus.

Sarunā prezidente atzīmēja nepieciešamību rast ciešāku sasaisti starp izpildvaru un pašvaldībām neatliekamu iedzīvotāju sociālo jautājumu risināšanā.

Asociācija pateicās par Valsts prezidentes lomu otrreizējās likumdošanas procesā, ar izpratni izvērtējot arī pašvaldību paustos viedokļus par normatīvajiem aktiem. Pasākuma dalībnieki vienojās par tālākajām regulārām prezidentes un pašvaldību pārstāvju sarunām.

 

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!