• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Rumānijas bruņoto spēku sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2003., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78989

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par militārajām mācībām Latvijā

Vēl šajā numurā

16.09.2003., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Rumānijas bruņoto spēku sadarbību

Aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis 12.septembrī tikās ar Rumānijas princi Radu Hoencollernu–Veringenu, kurš uzturas vizītē Latvijā.

Tikšanās laikā abu valstu pārstāvji apsprieda aizsardzības sistēmu attīstību pēc totalitārisma sabrukšanas, Latvijas un Rumānijas integrācijas procesu NATO un Eiropas Savienībā, kā arī abu valstu bruņoto spēku sadarbību.

R.Hoencollerns–Veringens norādīja, ka Rumānija ir daudz darījusi, lai pirms iestāšanās NATO tās karavīri iegūtu zināšanas un pieredzi sadarbībai ar sabiedroto valstu militārpersonām. “Mēs par savas valsts armiju runājam ar lepnumu un apzināmies, ka karavīru dalība miera nodrošināšanas misijās ir svarīga arī Rumānijas drošībai,” sacīja princis.

Ģirts Valdis Kristovskis informēja rumāņu viesi par Nacionālo bruņoto spēku attīstības plāniem, norādot, ka Latvijas aizsardzības sistēmai nākamajā dekādē ir jāatbilst modernās drošības situācijai. “Latvijas bruņotajiem spēkiem ir jābūt gataviem līdzdarboties terorisma apkarošanā, nelegālās ieroču izplatīšanas novēršanā, kā arī pretoties citiem 21. gadsimta draudiem kopā ar mūsu sabiedrotajiem NATO,” teica ministrs.

Latvijas aizsardzības ministrs dosies uz Rumāniju vizītē šā gada oktobra sākumā, kur viņam paredzēta tikšanās ar Rumānijas nacionālās aizsardzības ministru Jonu Pašku.

Aizsardzības ministrijas  Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!