• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Mēs nedrīkstam zaudēt dārgo laiku, mums jārīkojas tūlīt". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2003., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78986

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Trešdiena, 17.09.2003.

Laidiena Nr. 127, OP 2003/127

Vēl šajā numurā

16.09.2003., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Mēs nedrīkstam zaudēt dārgo laiku, mums jārīkojas tūlīt”

Latvijas Darba devēju konfederācija aicina

Latvijas Darba devēju konfederācija uzskata, ka pēdējo desmit gadu laikā daudzi Latvijas uzņēmēji ir ieguldījuši daudz laika un līdzekļu, lai nodrošinātu preču un pakalpojumu kvalitātes atbilstību Eiropas un pasaules standartiem. Parādījuši savu aktīvo pilsonisko pozīciju piedaloties un aizstāvot Latvijas uzņēmēju intereses pasaules un Eiropas uzņēmēju nevalstiskajās organizācijās. Tālredzīgākie uzņēmēji un darbinieki kopīgiem spēkiem ir spējuši pārkārtot un sakārtot Latvijas tautsaimniecību tādējādi, lai mums būtu dota iespēja turpmāk dzīvot kopā vienotā sociālā un ekonomiskā telpā ar valstīm, kuru demokrātijas tradīcijas mērāmas gadsimtos.

Uzņēmēja pragmatiskais prāts, protams, dod iespēju izvērtēt, ka katrā organizācijā, kurā piedalāmies, nevar tikai ņemt, ir arī jādod, arī Eiropas Savienība nav labdarības organizācija, un apmaiņā pret mums dotajām plašajām iespējām, kuras dod dalība vienotajā tirgū, no mums tiek prasīta arī sava tirgus atvēršana, pieaugs konkurence, tomēr, izmantojot apsviedīgumu, izdomu un darba spējas, kas piemīt Latvijas uzņēmējiem, gudri strādājot, Latvija varēs iekarot lielāku tirgu.

Pievienošanās Eiropas Savienībai dos iespēju veicināt ekonomisko aktivitāti Latvijā, palielinot jaunveidojamo uzņēmumu skaitu un līdz ar to radot jaunas darbavietas, vienlaikus uzlabojot darba tiesisko attiecību kultūru, kura Eiropas Savienībā ir veidota daudzu paaudžu garumā.

Padomāsim par to un pārrunāsim sava uzņēmuma izaicinājumus un iespējas paplašinātajā ES ar saviem darbiniekiem un sabiedrību.

Mēs aicinām jūs pārdomāt un pārrunāt ar darbiniekiem sava uzņēmuma izaicinājumus un iespējas paplašinātajā Eiropas Savienībā, lai 20. septembrī varētu izteikt apzinātu un izsvērtu atbalstu dalībai tajā.

Latvijas Augstskolu profesoru asociācija aicina

Latvijas augstskolu akadēmiskajai saimei un visai sabiedrībai pavisam drīz būs jāpieņem vēsturisks lēmums – jālemj par pievienošanos Eiropas Savienībai (ES).

Latvijas augstskolas vēsturiski īsā laikā ir būtiski izvērsušas sadarbību ar Eiropas Savienību augstākās izglītības, zinātnes un kultūras jomā, kļūstot par līdzvērtīgiem partneriem daudzās nozarēs un jomās. Izveidojusies un pēc starptautiskiem kritērijiem ievēlēta augstskolu profesūra, kas jau piedalās un ir gatava vēl vairāk paplašināt līdzdalību ES izglītības un pētniecības programmās.

Pievienošanās attīstīto Eiropas valstu saimei, kuras nākotni noteiks izglītota un uz zināšanām un kultūras vērtībām balstīta sabiedrība, ļaus efektīvāk attīstīt izglītības un pētniecības potenciālu, ražoto preču un sniegto pakalpojumu konkurētspējas palielināšanos vienotā Eiropā un pasaulē. Tā rezultātā pilnveidosies dzīves kvalitāte un paaugstināsies tautas labklājība.

Pārstāvot Latvijas augstskolu vairāk nekā 400 profesorus un asociētos profesorus, kā arī respektējot katra individuālo viedokli, akadēmisko brīvību un pilsonisko atbildību, Latvijas Augstskolu profesoru asociācijas prezidijs uzskata, ka pievienošanās Eiropas Savienībai ir Latvijas tautas visu paaudžu nākotnes interesēs.

Latvijas Augstskolu profesoru asociācijas prezidijs aicina referendumā balsot PAR Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā.

Asociācijas prezidents Juris Krūmiņš,

profesori – E.Birģele, U.Grāvītis, Z.Ikere, V.Kampars, A.Kavalieris,

D.Lieģeniece, D.Markus, G.Noviks, J.Pommers, U.Raitums,

B.Rivža, N.Salenieks, J.Urtāns, J.Vība, J.Zaļkalns

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!