• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par graudu krīzes risināšanas plānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2003., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78931

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zemnieku deklarācijām

Vēl šajā numurā

12.09.2003., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par graudu krīzes risināšanas plānu

Zemkopības ministrija nākamotrdien iesniegs valdībā plānu t.s. graudu krīzes risināšanai. Izstrādātie priekšlikumi 10. septembrī tika izklāstīti arī Saeimas ārkārtas sēdē, kas bija veltīta stāvoklim lauksaimniecībā.

Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, skaidrojot ministrijas nostāju, uzsver: “Kaut arī Saeima nepieņēma lēmumu par situācijas stabilizēšanu, nododot materiālus izskatīšanai Tautsaimniecības komisijā, ministrija turpina meklēt krīzes situācijas risinājumu un ir gatava iesniegt valdībā priekšlikumus par palīdzības sniegšanu lietavu laikā cietušajām zemnieku saimniecībām.”

Ministrijas izstrādātais plāns paredz aprēķināt kompensācijas zemnieku saimniecībām, par bāzes likmi nosakot Ls 50 par nenovākto sējumu hektāru. Šī likme tiks reizināta ar koeficientu, kuru noteiks ministrijas speciālisti atkarībā no konkrētā reģiona laika apstākļiem, nokrišņu daudzuma rajonā un salīdzinājuma ar citu reģiona saimniecību novāktajām sējumu platībām. Ministrijas izstrādātajā stabilizācijas plānā ietverti arī priekšlikumi par zemnieku ņemto īstermiņa kredītu kredītprocentu daļēju dzēšanu, valsts programmas izstrādi zemnieku īstermiņa kredītu garantēšanai un, ja būs nepieciešams, situācijas stabilizācijai gaļas ražošanas nozarē, tiks atcelta ievedmuita lopbarības graudu importam.

“Protams, vispirms ir skaidri jānosaka zaudējumu mērogi,” skaidro zemkopības ministrs. Zemniekiem jāiesniedz Lauku atbalsta dienestā deklarācijas par zaudējumu apjomiem. Pēc zaudējumu apjomu noteikšanas ministrija iesniegs valdībā precīzu plānu palīdzībai zemnieku saimniecībām un apjomu kompensāciju izmaksām.

Zemkopības ministrijas Preses  un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!