• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas ārkārtas sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2003., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78930

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par topošajiem valsts dokumentiem

Vēl šajā numurā

12.09.2003., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas ārkārtas sēdi

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) uzskata, ka 10.septembrī notikušajā Saeimas ārkārtas sēdē tika aizmirsts mērķis, kādēļ deputāti sanāca kopā, – palīdzēt lietavās cietušajiem lauksaimniekiem. LOSP priekšsēdētājs Indulis Jansons atzīst: “Saeimas ārkārtas sēde bija teātris ar simt aktieriem un daudzām kamerām. Iespējams, valdība lauksaimniekiem vēl palīdzēs, bet šoreiz problēmas risinājuma, ko varētu nodrošināt pāris vārdi “veči, sējiet — kompensācijas būs”, nebija.”

Nododot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai lēmuma projektu “Par lauksaimniekiem radušos zaudējumu kompensāciju”, Saeimas deputāti parādīja absolūtu vienaldzību un neizpratni pret lauksaimnieku problēmām un nepieciešamību ātri pieņemt lēmumus krīzes situācijās. Par iesētiem vai neiesētiem ziemājiem šogad atbildība pilnībā būs jāuzņemas Saeimai, kas nebūs laikus risinājusi situāciju. Deputāti it kā gribēja lauksaimniekiem palīdzēt, bet rezultāta nebija.

Saskaņā ar augkopības mācību grāmatām ziemāju sēja optimāli ir jāveic no 1. līdz 10.septembrim, taču smagāk cietušajās Latvijas teritorijās — Latgales rajonos un Ziemeļvidzemē — sēja būs nokavēta līdzekļu un skaidrības trūkuma dēļ. “Laikā nepieņemtais lēmums faktiski nozīmē “lauksaimnieki, aizmirstiet laukus ar labību, lai aug kārkli”,” norāda I.Jansons, jo lauksaimniekiem neziņa par atbalstu būs vēl vismaz veselu nedēļu.

Rita Sīle, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes sekretariāta vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!