• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kopīgu cīņu pret AIDS. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2003., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78928

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kreiso bailēm izskatīties kreisiem

Vēl šajā numurā

12.09.2003., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kopīgu cīņu pret AIDS

Veselības ministre Ingrīda Circene vakar, 11. septembrī, atklāja trešo Baltijas jūras reģiona valstu konferenci “Visi kopā pret AIDS!”, kas šogad notiek Rīgā.

Uzrunā konferences dalībniekiem I. Circene pateicās visiem, kas velta savu nesavtīgo darbu Baltijas reģiona valstu HIV/AIDS skarto cilvēku un viņu tuvinieku problēmu risināšanai, kā arī sabiedrības iejūtīgas attieksmes veidošanai pret HIV inficētajiem cilvēkiem, īpaši bērniem.

Lai arī HIV/AIDS jau daudzus gadus ir viena no lielākajām pasaules veselības problēmām un situācija Baltijas jūras reģionā nav salīdzināma ar Āfrikas reģiona valstīm, tomēr arī mūsu attieksmei pret HIV/AIDS problēmām ir jābūt nopietnai un stratēģiski virzītai. Tādēļ šīs konferences mērķis ir iegūt jaunus risinājumus un dalīties pieredzē HIV/AIDS problēmu risināšanā Baltijas jūras valstu reģionā.

Diemžēl HIV/AIDS nav tikai veselības aizsardzības problēma, bet tikpat lielā mērā arī sociāla un ētiska rakstura problēma, tādēļ konferences dalībnieku vidū bija arī sabiedriskie darbinieki, nevalstisko organizāciju pārstāvji, ārsti un zinātnieki.

Veselības ministrija kā veselības politikas veidotāja izstrādā plānus un stratēģijas, tomēr tās efektīvi var tikt realizētas tikai ar augsti kvalificētu un problēmu risināšanā ieinteresētu speciālistu palīdzību. Tādēļ Baltijas jūras reģiona valstu sadarbība veselības jautājumos ir nozīmīgs solis apjomīga problēmu loka risināšanā.

Ministre pateicās visiem, kas jau daudzus gadus sekmīgi cīnās ar HIV/AIDS izraisītajām problēmām, īpaši AIDS profilakses centram un Baltijas reģiona valstu konferences “Visi kopā pret AIDS!” prezidentei Ludmilai Vīksnai un novēlēja sekmīgu darbu konferences dalībniekiem.

Laura Bundule,  Veselības ministres preses sekretāre

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!