• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par prioritātēm SAPARD finansējumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.09.2003., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78861

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

11.09.2003., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par prioritātēm SAPARD finansējumā

Projektu pieņemšana Eiropas Savienības (ES) SAPARD apakšprogrammā “Lauku ekonomikas dažādošana, veicinot alternatīvos ienākumu avotus” tika pārtraukta šā gada 6.septembrī, jo pieprasītais finansējums uz to ir pārsniedzis plānoto. Savukārt apakšprogrammā “Lauksaimniecības un zivsaimniecības produkcijas pārstrādes un mārketinga pilnveidošana” tika atcelti iepriekš izziņotie projektu pieņemšanas termiņi – šā gada 15.oktobris un 15.novembris. Šajā programmā projektus pieņems līdz 15.septembrim un 15.decembrim.

Paredzēts, ka iztrūkumu SAPARD finansējumā segs no tām programmām, kuru ieviešana ir aizkavējusies, vai arī tās vispār nav sākušās. Papildu finansējumu lauku ekonomikas dažādošanai no šīm programmām iespējams piešķirt 1,6 milj. latu apmērā. Projekti, kas iesniegti līdz 6.septembrim, tiks izvērtēti konkursa kārtībā pēc prioritāriem kritērijiem.

Apakšprogrammā “Lauku ekonomikas dažādošana, veicinot alternatīvos ienākumu avotus” līdz šā gada 6.septembrim iesniegti, bet vēl neizskatīti ir 85 projekti. To finansējumam no ES un valsts budžeta pavisam nepieciešami 7 miljoni latu.

No apakšprogrammai “Lauksaimniecības un zivsaimniecības produkcijas pārstrādes un mārketinga pilnveidošana” iesniegtajiem projektiem priekšroka tiks dota dzīvnieku atkritumu utilizācijas projektiem. Kritušo dzīvnieku un kautuvēs radušos atkritumproduktu pārstrāde un iznīcināšana atbilstoši ES prasībām ir svarīgs priekšnosacījums, lai Latvijas gaļas pārstrādes uzņēmumi varētu veiksmīgi darboties arī pēc Latvijas iestāšanās ES. Šai apakšprogrammā projektus apstiprinās tikai 2000.–2003.gadam plānoto līdzekļu ietvaros.

Tādējādi visi līdz šā gada 15.augustam iesniegtie projekti, kuri atbilst SAPARD nosacījumiem, tiks atbalstīti. Savukārt septembrī ierobežotā finansējuma dēļ atsevišķās apakšprogrammās notiks projektu atlase. Kopumā SAPARD līdzekļi vēl pieejami 15 miljonu latu vērtībā.

Zemkopības ministrijas Preses  un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!