• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts atbalsta uzraudzības komisijas sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.2003., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78706

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "Gaiļezera" helikoptera laukumu

Vēl šajā numurā

05.09.2003., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts atbalsta uzraudzības komisijas sēdi

Ceturtdien, 28.augustā, Finanšu ministrijā notika Valsts atbalsta uzraudzības komisijas (VAUK) sēde, kuras darba kārtībā bija divi jautājumi:

• VAS “Latvijas Hipotēku un zemes banka” 2003.gada 3.jūlijā iesniegtās atbalsta programmas “Mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) attīstības kreditēšanas programma (otrais posms)” pieteikuma izskatīšana;

• Ekonomikas ministrijas 2003.gada 22.jūlijā iesniegtās atbalsta programmas “Komercdarbības uzsācēju konsultāciju atbalsta programma” pieteikuma izskatīšana.

Atbalsta programma “MVU attīstības kreditēšanas programma” (otrais posms)

Atbalsta programmas mērķis ir nodrošināt Latvijas MVU izaugsmi, veicinot attīstībai nepieciešamā finansējuma saņemšanas iespējas. Atbilstoši Ministru kabineta 2002. gada 7. novembra rīkojumam Nr.649 “Par Mazo un vidējo uzņēmumu attīstības kreditēšanas programmu (otro posmu)” atbalsta programmas ietvaros Latvijas Hipotēku un zemes banka (LHZB) piedāvās aizdevumus ar izdevīgākām procentu likmēm pamatā tieši tiem maziem un vidējiem uzņēmumiem, kuriem ir potenciālas iespējas strauji attīstīties (biznesa ideju, kontaktu, zināšanu un citu iemeslu rezultātā), bet kuriem komercbankas nelabprāt piešķir aizdevumus samērā augstā aizdevumu riska dēļ, jo MVU nav pietiekama nodrošinājuma, kredītvēstures un darbības pieredzes, kā arī šo MVU kreditēšanas izmaksas ir salīdzinoši lielas.

Komisija nolēma: VAS “Latvijas Hipotēku un zemes banka” iesniegtā atbalsta programma “Mazo un vidējo uzņēmumu attīstības kreditēšanas programma (otrais posms)” atbilst Komercdarbības atbalsta kontroles likuma 22.panta, 23. panta un 37.panta pirmās daļas, kā arī Eiropas līguma 64.panta otrās daļas prasībām, un to ir atļauts īstenot.

Atbalsta programma “Komercdarbības uzsācēju konsultāciju atbalsta programma”

Atbalsta programmas mērķis ir konsultāciju atbalsts mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, kuri kopš reģistrēšanas darbojas ne ilgāk kā divus gadus Rīgā un vismaz piecu rajonu centros līdzsvaroti visā Latvijas teritorijā. Atbalsta programmas mērķis atbilst prioritātei “Uzņēmējdarbības un nodarbinātības dažādošana reģionos” un sakrīt ar Attīstības plāna uzņēmējdarbības veicināšanas prioritāti, Latvijas Ilgtermiņa ekonomisko stratēģiju. Ekonomikas ministrija izstrādā Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu attīstības programmu 2003. – 2006.gadam, un tās ietvaros ir plānota šīs programmas sagatavošana un izpilde. Atbalstu paredzēts sniegt vienreizēju subsīdiju veidā.

Komisija nolēma lūgt Ekonomikas ministriju līdz 2.septembrim veikt precizējumus atbalsta programmā un tās pieteikumā un atkārtoti iesniegt komisijā.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!