• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Šprē, kas tagad plūst uz otru pusi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.2003., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78682

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zviedru rūpēm par mūsu bērniem

Vēl šajā numurā

05.09.2003., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Šprē, kas tagad plūst uz otru pusi

Pēc vairākas nedēļas Eiropā ilgušā karstuma un sausuma Berlīnes iedzīvotājus pārsteigusi vēl viena klimatisko anomāliju izraisīta parādība - Šprē upe sākusi tecēt pretējā virzienā nekā līdz šim. Nedēļām ilgušajā sausumā ūdens upē ir tā izsīcis, ka visi Šprē gultnē plūstošie ūdens krājumi tiek novadīti pilsētas ūdens apgādei. Tā kā Šprē straume ir pilnīgi izsīkusi, ūdens dažos upes posmos sācis plūst pretēji straumes virzienam. Ūdens resursu trūkums neietekmēs iedzīvotājiem piegādātā ūdens kvalitāti. Taču reģionālās vides aizsardzības aģentūra atzīst, ka daudzām Šprē upē dzīvojošām zivju un ūdens dzīvnieku sugām būs grūti izdzīvot seklajās peļķēs, kādas daudzviet izveidojušās Šprē upes gultnē.

Karstums un sausums nopietni skāris arī daudzas citas Vācijas upes, to vidū arī otru lielāko Vācijas upi Elbu, kas Hamburgā, Vācijas ziemeļos, ir vairs tikai 55 centimetrus dziļa, tāpēc transports Elbas upē ir apturēts. Ūdens transportam nepiemēroti kļuvuši arī vairāki Vācijas lielākās upes Reinas posmi. Diseldorfā, Vācijas rietumos, Reina ir vairs tikai 78 centimetrus dziļa.

Pēc BNS

Pēc ĀM Preses analīzes nodaļas un “LV” redakcijas apkopotā

Par pārņemto publikāciju faktoloģiju atbild informācijas avoti.

Pārpublikācijas šeit, “Latvijas Vēstnesī”, – saīsinājumā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!