• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kā katru septembri sākot: mācīt citus un mācīties arī pašiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2003., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78487

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Trešdiena, 03.09.2003.

Laidiena Nr. 120, OP 2003/120

Vēl šajā numurā

30.08.2003., Nr. 119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kā katru septembri sākot: mācīt citus un mācīties arī pašiem

Pirmdien — 1.septembris — Starptautiskā zinību diena

Es sveicu jūs visus gaidāmajā pirmajā skolas dienā, kad visā valstī skaļi skan izglītībai teiktais “jā”. Es sveicu jūs visus, vēsturiskajam septembrim sākoties, kurā būs Latvijas brīdis teikt “jā” savai nākotnei. Bērnus mēs saucam par nākotnes cilvēkiem, un šis rūpīgi katrā mājā izsvērtais lēmums būs labākais, ko vien spējam dot viņiem un visai mūsu valstij.

Izglītība ir koncentrēts atbildības process citam pret citu – valsts un cilvēka attiecībās, vecāku un bērnu, skolotāju un ģimenes attiecībās. Izglītošana ir process, kurā apliecinājumu gūst cilvēka gatavība dzīvei gan intelektuālā, gan vērtību izpratnē, gan sirds izglītībā, tāpēc tik būtisks ir tās briedums.

Šo briedumu sasniegt palīdz ģimene un skolotājs. Par spīti ikdienas raizēm, skolotājs joprojām var būt jaunu apvāršņu atklājējs, kas uzziedina bērna spējas un virza tās uz piepildījumu. Tas ir skolotāja amata skaistums un atbildība – arvien palīdzēt pacelt skolēna spējas līdz tā iespējamiem augstumiem.

Jūsu rokās zināmā mērā ir tas, cik gudrs, pastāvētspējīgs un pārliecināts par savu vērtību būs Latvijas pilsonis. Tikai kopā ar mūsu bērnu pašapziņu var veidoties stipra un dziļa tautas pašapziņa, mūsu valsts pamats un turpinātība.

Paldies saku arī vecākiem, kas ar visu savu sirdsgādību rūpējušies par sava bērna skolas gaitām. Es zinu, cik ļoti smags pienākums tas ir bijis daudzām ģimenēm, tāpēc sūtu jums īpaši siltus sveicienus.

Es novēlu visiem drosmi un pārliecību. Es novēlu šajā 1.septembrī ikvienam, kurš vienā vai otrā veidā ir saistīts ar izglītību, uzstādīt sev jaunus mērķus, gūt gandarījumu no paveiktā, viedumu no skolas, atbalstu un mīlestību no ģimenes. Ar jums kopā es esmu droša un pārliecināta par Latvijas nākotni.

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!