• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par gatavību skolas gadam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2003., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78485

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente:
Pieņemot apgabaltiesas tiesnešu zvērestus
Tiekoties ar reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru
Atvadoties no Dānijas vēstnieka

Vēl šajā numurā

30.08.2003., Nr. 119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par gatavību skolas gadam

A4.JPG (16175 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 29. augustā, tikās ar izglītības un zinātnes ministru Kārli Šadurski, pārrunājot izglītības sistēmas aktualitātes un gatavību jaunā skolas gada sākumam.

Sarunā prezidente pievērsās jautājumam par ES fondu izmantošanas iespējām izglītības nozarē, aicinot ministru komunikācijā ar sabiedrību plaši ziņot par šīm iespējām, “lai kliedētu nepatiesu mītu, ka ES jau izglītībai līdzekļus nedos, ja nu vienīgi skolas ēdnīcām”. K.Šadurskis informēja, ka ir iespējams saņemt ES strukturālo fondu līdzekļus gan skolu infrastruktūru attīstīšanai, gan studiju programmām un skolotāju kvalifikācijas paaugstināšanai, metodisko līdzekļu uzlabošanai.

V.Vīķe-Freiberga interesējās, kā noris interneta ieviešana skolās, un aicināja ministru sekot līdzi šīs programmas turpmākai aktīvai īstenošanai.

K.Šadurskis izklāstīja prezidentei savas ministrijas plānus, kā bērnus ar speciālām vajadzībām integrēt vispārizglītojošajās programmās, kā arī iepazīstināja ar savu skatījumu uz studiju kreditēšanas nākotni augstskolās.

Prezidente uzsvēra, ka skola ir vieta, kurā tiek nostiprināta bērna patriotisma un vērtību sistēma, tāpēc svarīga loma ir ierādāma Latvijas vēstures mācīšanai, kā arī ētikai. “Bērna iepazīstināšana ar kristīgajām vērtībām ir daļa no vispārējā ētikas kursa skolās, tam nav jābūt konfesionālam, bet kā daļai no civilizācijas vēstures. Tām ir tāda pati svarīga vieta kā dainu ētikas mācīšanai u.tml.,” sacīja prezidente.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!