• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par drošu ceļu uz skolu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.08.2003., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78483

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts budžeta projekta veidošanu

Vēl šajā numurā

30.08.2003., Nr. 119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par drošu ceļu uz skolu

Tuvojas jaunais mācību gads. Jau šonedēļ daudzi Rīgas bērni un pusaudži ir atgriezušies pilsētā, lai sagatavotos mācībām.

Palielinoties nepilngadīgo skaitam pilsētā, jau šonedēļ Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) dienesti rīko speciālus profilaktiskos pasākumus. Jau kopš 28.augusta, iesaistoties visām pilsētas policijas nodaļām, īpaša uzmanība tiks pievērsta bērnu un jauniešu pulcēšanās vietām, teritorijām, kur ir palielināts noziedzīgajos nodarījumos cietušo bērnu skaits, kā arī tām pilsētas vietām, kur potenciāli var pulcēties policijas redzeslokā nonākušie nepilngadīgie. Lai nepieļautu iepriekšējo gadu bēdīgo notikumu atkārtošanos, 1.septembra priekšvakarā, kad studentu vidū tradicionāli tiek atzīmēti Aristoteļa svētki, kā arī pirmās jaunā mācību gada dienas pēcpusdienā un vakarā papildu policijas spēki tiks piesaistīti visām jauniešu pulcēšanās vietām, īpaši Vecrīgai un pilsētas centram.

Kā rāda daudzu gadu pieredze, vasaras brīvlaiks ir pietiekami garš laika posms, lai bērniem piemirstos ceļu satiksmes noteikumi. Arī pilsētas autovadītājiem no jauna būs jāpierod pie bērnu bieži vien neprognozējamās rīcības uz ielas. Tādēļ pamatotas ir vecāku bažas par bērnu drošību Rīgas ielās īpaši pirmajās septembra dienās.

Lai bērnu ceļš uz skolu būtu maksimāli drošs un vecāku prāts mierīgs, RGPP Kārtības policijas darbinieki 1. septembrī dežūrēs pie visām Rīgas skolām, bet 2.septembrī pie tām skolām, kuras atrodas tiešā ielu tuvumā. Dežūras sāksies jau agri no rīta un ilgs līdz tam laikam, kad skolās būs beigušies visi pasākumi un bērni devušies mājup. Dežūru laikā policijas darbinieki sekos līdzi tam, kā bērni un autovadītāji ievēro satiksmes noteikumus, īpašu uzmanību pievēršot ielu šķērsošanai, gājēju pārejām, kā arī luksoforu gaismas signālu ievērošanai. Turklāt pieklājīgākos autovadītājus gaida pārsteiguma dāvanas no policijas darbiniekiem. Līdztekus ceļu satiksmes noteikumu ievērošanas kontrolei policijas darbinieki uzraudzīs arī vispārējo sabiedrisko kārtību skolu tuvumā.

Tiem bērniem, kuriem ceļu satiksmes noteikumi būs aizmirsušies, jau sākot ar pirmajām septembra dienām būs iespēja atsvaidzināt zināšanas tradicionāli rīkoto Policijas dienu ietvaros, kad RGPP darbinieki dosies uz skolām ne vien skaidrot ceļu satiksmes noteikumus, bet arī pārrunās citus ar bērnu drošību saistītus jautājumus.

Kopumā diennakts laikā ar 1.septembri saistītajos pasākumos tiks iesaistīts vairāk nekā 400 RGPP Kārtības policijas darbinieku.

Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes vadība aicina visus Rīgas autovadītājus būt maksimāli uzmanīgiem pirmajās septembra dienās, turklāt īpaši uzmanīgiem aicina būt tos, kuru ikdienas maršruti ved gar skolām.

Novēlam visiem skolēniem un studentiem, kā arī to vecākiem veiksmīgu jauno mācību gadu!

Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!