• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētāja: Tiekoties ar Ķīnas Tautas Republikas vēstnieku Tiekoties ar Izraēlas Valsts vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.08.2003., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78416

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente:
Akreditējot vēstnieku Maltā un Sanmarīno

Vēl šajā numurā

29.08.2003., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētāja:

Tiekoties ar Ķīnas Tautas Republikas vēstnieku

Pie Saeimas priekšsēdētājas Ingrīdas Ūdres iepazīšanās vizītē ieradās arī Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Dzji Janči.

Tikšanās laikā galvenā uzmanība veltīta jautājumiem, kas skar Latvijas un Ķīnas divpusējās sadarbības padziļināšanas iespējas un mūsu valsts integrāciju Eiropas Savienībā (ES).

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre sacīja, ka starp Latviju un Ķīnu izveidojušās stabilas attiecības, un izteica cerību, ka tās arī turpmāk attīstīsies tikpat sekmīgi kā līdz šim. Arī Ķīnas vēstnieks piekrita, ka starp abām valstīm nostiprinājušās draudzīgas saites, un pauda gandarījumu par Latvijas izaugsmi un sasniegumiem pēdējo astoņu gadu laikā. Savulaik Dzji Janči mūsu valstī bija ieradies, lai dibinātu Ķīnas vēstniecību Latvijā.

Abas puses pārrunāja iespējas aktivizēt ekonomiskos kontaktus. I.Ūdre atzina, ka ir vēl daudz iespēju padziļināt ekonomisko sadarbību starp abām valstīm un Latvija ir ieinteresēta piedalīties Āzijas un Eiropas transkontinentālā tilta projektā. Tas dotu lielu ieguldījumu gan Latvijas, gan Ķīnas ekonomikai.

Saeimas priekšsēdētāja un Ķīnas vēstnieks arī sprieda par parlamentārās sadarbības perspektīvu. I.Ūdre un D.Janči bija vienisprātis, ka tā līdz šim veidojusies ļoti veiksmīgi; arī nākotnē gaidāmas vairākas vizītes — apgūt Latvijas pieredzi iecerējusi Ķīnas parlamenta vides komisija. Vēstnieks izteica uzaicinājumu arī Latvijas un Ķīnas parlamentārās sadarbības grupai apmeklēt Ķīnu.

Pārrunājot Latvijas integrāciju ES, Saeimas priekšsēdētāja optimistiski prognozēja 20.septembrī gaidāmo tautas nobalsošanu par Latvijas dalību ES un izteica cerību, ka mūsu valsts iedzīvotāji tajā balsos pozitīvi. I.Ūdre uzsvēra, ka dalība ES Latvijai pavērs plašas iespējas. Arī vēstnieks piekrita, ka Latvijas kā ES dalībvalsts sadarbības potenciāls kļūs daudzveidīgāks un kontakti ar Ķīnu aktivizēsies.

Saeimas priekšsēdētāja novēlēja D.Janči veiksmi jaunajā amatā.

Tiekoties ar Izraēlas Valsts vēstnieku

Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre vakar tikās arī ar Izraēlas Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Gariju Korenu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Latvijas un Izraēlas divpusējo attiecību attīstību un tās intensificēšanas iespējas.

Saeimas priekšsēdētāja un Izraēlas vēstnieks bija vienisprātis, ka abu valstu divpusējās attiecības ir labas un turpina attīstīties īpaši ekonomikā un kultūrā.

G.Korens uzsvēra, ka kopš neatkarības atjaunošanas ekonomiskā situācija Latvijā ir sekmīgi attīstījusies un drīzumā tiks sasniegti arī valsts izvirzītie ārpolitiskie mērķi — dalība Eiropas Savienībā un NATO. Vēstnieks arī uzsvēra, ka Izraēla pievērš īpašu uzmanību divpusējai ekonomiskajai sadarbībai ar Latviju kā potenciālajai ES dalībvalstij, un atzina, ka ārvalstu biznesa sabiedrībā paplašināšanās procesa attīstība radīs papildu uzticību darbības aktivizēšanai mūsu valstī investīciju jomā.

I.Ūdre pauda pārliecību, ka tautas nobalsošanā cilvēki izvēlēsies labāku nākotni — Latvijas dalību ES, neraugoties uz šībrīža tendencēm — eiroskepticisma pieaugumu. Viņa uzsvēra, ka, darbojoties ES institūcijās, Latvija piedalīsies pasaules līmeņa lēmumu pieņemšanas procesos un radīs drošību valsts tālākai attīstībai.

Analizējot abu valstu parlamentāro sadarbību, Saeimas priekšsēdētāja atzina, ka tā veidojusies veiksmīgi. Viņa uzsvēra personīgo kontaktu izšķirošo nozīmi, kā arī ieteica aktivizēt informācijas un pieredzes apmaiņu Latvijas un Izraēlas parlamentāriešu vidū par likumdošanas jautājumiem.

I.Ūdre un G.Korens pārrunāja Tuvo Austrumu miera procesa norisi un atzina, ka nepārvērtējama ir starptautiskās sabiedrības līdzdalība šo jautājumu risināšanā, kā arī starptautisko tiesību normu ievērošana. Sarunas dalībnieki bija vienisprātis arī par sadarbības nepieciešamību starptautiskajās organizācijās. G.Korens atzinīgi novērtēja Latvijas sniegto atbalstu Izraēlai Starpparlamentu savienības darbības ietvaros.

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre novēlēja vēstniekam sekmīgu un raženu darbu, strādājot abu valstu attiecību pilnveidošanai.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!