• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas balzama" Latvijas kalvadoss. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2000., Nr. 213/218 https://www.vestnesis.lv/ta/id/7836

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Kurzemes hercogistes fenomenu

Vēl šajā numurā

08.06.2000., Nr. 213/218

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas balzama" Latvijas kalvadoss

Aizvakar, 6.jūnijā, a/s "Latvijas balzams" žurnālistus iepazīstināja ar savu jauno produkciju. Pavisam nesen, maijā, "Latvijas balzams" pirmoreiz Latvijā uzsācis kalvadosa "Asters" ražošanu. To viegli var pazīt pēc oriģinālās pudeles, kas it kā ietīta zirnekļa tīklā. Nosaukums atsauc atmiņā slaveno stepa dejotāju Fredu Astēru.

Kalvadoss nav svešs tiem, kas pazīstami ar Ēriha Marijas Remarka un Ernesta Hemingveja darbiem. Padomju laikā, kad aizrautīgi lasījām "Triumfa arku", varējām tikai nojaust, kā garšo dzēriens, kas silda romāna varoņu sirdis un noņem kara laika sasprindzinājumu. Preses konferencē šīs atmiņas vēl vairāk pastiprināja stilizēts uzvedums no Remarka romāna "Trīs draugi" skatuves mākslinieku Svetlanas Bless, Ivara Pugas, Voldemāra Šoriņa un Ilzes Rūdolfas sniegumā.

Par jauno dzērienu sīkāk informēja "Latvijas balzama" mārketinga direktore Indra Ozola. No Latvijas āboliem tapušais kalvadoss "Latvijas balzamā" ir izturēts vairāk nekā 10 gadus, un īpašais aromāts nāk no ozola koka. Tas ir pilnīgs jaunums vietējā tirgū, kur līdz šim ir bijusi ļoti maza ābolu brendija izvēle. Lai dzēriens tapšanas procesā iegūtu 42% alkohola, ābolu vīna destilātam tiek pievienots mīksts dziļurbuma ūdens. Zeltaina dzēriena krāsa veidojas, kad tam pievieno kulieri un nedaudz cukura.

Līdz ar kalvadosu "Latvijas balzamā" šogad radušies vēl pieci jauni dzērieni — izturētais "Simtgades melnais balzams", dzirkstošais vīns "Valenti", aprikoze ar brendiju ( Apricot with brandy ) sērijā Tete–į–tete , kā arī divas degvīna LB vodka aromatizētās versijas — LB vodka orange ar apelsīnu aromātu un LB vodka cranberry ar dzērveņu aromātu. Visi šie dzērieni ir ar ievērojamu eksporta potenciālu un labu konkurētspēju Baltijas tirgū.

Pasākuma nobeigumā a/s "Latvijas balzams" valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Ivanovs pateicās klātesošajiem par atsaucību un, izdzerdams gatavo bezalkoholisko kokteili Black , kas ir "Melnā balzama" un kolas sajaukums, demonstrēja, ka viņš atbalsta sava uzņēmuma, kā arī Latvijas preci.

A2.JPG (22776 BYTES) A1.JPG (23806 BYTES) KALVADOSS-PREZENTACIJA8.JPG (39343 BYTES)

Skatā no Remarka romāna "Trīs draugi" Svetlana Bless un Ivars Puga

Foto: A.F.I. Ar "Latvijas balzama" jaunumu a/s valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Ivanovs

"LV" informācija

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!