• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sāpi - Apvienoto Nāciju vārdā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.08.2003., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78300

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

22.08.2003., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sāpi — Apvienoto Nāciju vārdā

Apvienoto Nāciju Organizācijas ģenerālsekretāra Kofi Annana un Apvienoto Nāciju Attīstības programmas vadītāja Marka Malloha Brauna vārdā es paužu sekojošo:

Ziņas par sprādzienu Apvienoto Nāciju mītnē viesnīcā “Canal” Bagdādē ir mūs satriekušas. Mēs sērojam par 17 mūsu kolēģiem, kuri ir gājuši bojā, un 86 kolēģiem, kuri ir ievainoti (paziņojuma sniegšanas brīdī — Red.). Mēs skumstam par zaudētajām irākiešu un starptautisko darbinieku dzīvībām. Starp bojāgājušajiem ir tādi, kas tikai nesen sākuši darbu ANO sistēmā, un daži, kuri ir darbojušies daudzās valstīs un nereti vissmagākajās pilsoņu kara vai pēckara konfliktu situācijās.

Starp bojāgājušajiem ir arī Serdžu Vieira de Mellu. Serdžu Vieiras de Mellu zaudējums ir smags trieciens Apvienotajām Nācijām un ANO ģenerālsekretāram personiski, kā arī visiem ANO darbiniekiem. ANO ģenerālsekretārs paziņo, ka “de Mellu bija dižens cilvēces kalps, kas sevi veltīja līdzcilvēku ciešanu atvieglošanai, palīdzībai konfliktu risināšanā un kara plosīto sabiedrību atjaunošanā. Savā darbā ar visu kontinentu tautām un cilvēkiem – kā augstais komisārs bēgļu jautājumos, ārkārtas palīdzības koordinators, ANO īpašais pārstāvis vispirms Kosovā un tad Austrumtimorā, kā augstais komisārs cilvēktiesību jautājumos – visos šajos posteņos viņš iespaidoja ikvienu ar savu pozitīvo attieksmi, enerģiju un spēju paveikt ikvienu uzdevumu nevis ar varu, bet ar diplomātiju un pārliecības spēku. Irākā viņš pavadīja savas dzīves pēdējos mēnešus, strādājot dienu un nakti, lai palīdzētu Irākas tautai atgūt kontroli pār savu dzīvi un veidot nākotni, kurā valdītu miers, taisnīgums un pilnīga neatkarība. Ir traģiski, ka nu šī mērķa vārdā viņš un citi, kuri, tāpat kā viņš, bija uzticīgi un mīlēti Apvienoto Nāciju darbinieki, ir atdevuši savu dzīvību. Tie, kas ir atbildīgi par viņa nāvi, ir izdarījuši noziegumu ne vien pret Apvienoto Nāciju Organizāciju, bet pret Irāku pašu”.

Apvienoto Nāciju programmas un aģentūras ir aktīvi darbojušās Irākā, lai nodrošinātu humānās palīdzības saņemšanu un lai atbalstītu Irākas tautu tās darbā, no jauna ceļot savu valsti, uzsākot rekonstrukciju un strādājot ilgtspējīgas tautas attīstības, brīvas no bailēm un trūkuma, nodrošināšanai. Apvienoto Nāciju Organizācija ir pilna apņēmības palikt Irākā un turpināt darbu pie tās attīstības. Mēs atgādinām pasaulei, ka esam organizācija, kura darbojas miera, cilvēktiesību, sociālās un ekonomiskās attīstības vārdā.

Mūsu kolēģu, kuri ir kļuvuši par šīs traģēdijas upuriem, piemiņas vārdā visas ANO pārstāvniecības ir nolaidušas savus karogus pusmastā, lai paustu vienotību mūsu mērķu vārdā un solidaritāti šajā Apvienoto Nāciju ģimenei tik grūtajā laikā.

Es pateicos prezidentei un Latvijas valdībai par izteikto līdzjūtību.

Gabriele Kēlere, ANO pastāvīgā  koordinatore Latvijā, ANO Attīstības programmas pastāvīgā pārstāve

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!