• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalstu vietējai adopcijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.08.2003., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78289

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par topošajiem valsts dokumentiem

Vēl šajā numurā

22.08.2003., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalstu vietējai adopcijai

Lai veicinātu vietējo adopciju, Īpašu uzdevumu ministra bērnu un ģimenes lietās sekretariāts ir izstrādājis divus tiesību aktu projektus “Grozījumi Darba likumā” un “Grozījumi valsts sociālo pabalstu likumā”. Tie iesniegti izskatīšanai Valsts sekretāru sanāksmē.

Saskaņā ar Latvijas starptautiskajām saistībām valdībai vispirms ir jānodrošina bērnam iespēja augt tā izcelsmes valstī.

Līdz šim, salīdzinot ar ārvalstu adopciju, vietējo adoptētāju ir trīs līdz četras reizes mazāk. Lai veicinātu vietējo adopciju, paredzēts, ka personai, kas vēlas adoptēt bez vecāku gādības palikušu bērnu, noteiktajā aprūpes laikā ir tiesības saņemt īpašu atvaļinājumu bērna aprūpei. Aprūpes laiku, kas var būt līdz sešiem mēnešiem, nosaka bāriņtiesa (pagasttiesa), un tā laikā paredzēts piešķirt pabalstu Ls 35 katru mēnesi. Bez tam paredzēts izmaksāt vienreizēju pabalstu Ls 1000 pēc tam, kad stājies spēkā tiesas spriedums par adopcijas apstiprināšanu. Pabalsts paredzēts, lai adoptētāja ģimene varētu iegādāties bērnam nepieciešamās lietas.

Elija Ozoliņa, ministra preses sekretāre

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!