• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Fulbraita programmas stipendiju konkursu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.08.2003., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78282

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par K.Morberga stipendijām studentiem

Vēl šajā numurā

22.08.2003., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Fulbraita programmas stipendiju konkursu

1.augustā ASV vēstniecība izsludināja gadskārtējo ASV valdības konkursu uz Fulbraita programmas stipendijām studentiem, pētniekiem un skolotājiem 2004./2005. mācību gadam.

Fulbraita stipendija tiek piešķirta uz vienu mācību gadu, un tā sedz mācību maksu ASV universitātē (studentiem), veselības apdrošināšanu, uzturēšanās un ceļa izdevumus. Pretendentiem uz stipendiju jābūt oficiāli reģistrētiem Latvijas iedzīvotājiem, pieteikumi netiek pieņemti no kandidātiem ar dubultu pilsonību. Pieteikšanās laikā pretendentiem jāatrodas Latvijā.

Studentiem, piesakoties uz šo stipendiju, līdz 2004.gadam jābūt ieguvušiem vismaz bakalaura līmeņa izglītību. Iespējams pieteikties studijām jebkurā jomā, izņemot medicīnu. Uz stipendiju pētījumiem var pretendēt akadēmiķi vai augstskolu mācībspēki, kas jau ieguvuši doktora grādu vai gatavojas pabeigt disertāciju. Iespējams pieteikties uz pētījumiem jebkurā jomā, izņemot medicīnu. Skolotājiem, kas vēlas piedalīties Fulbraita skolotāju apmaiņas programmā, nepieciešamas prasmes, lai pasniegtu noteikto mācību priekšmetu angļu valodā ASV pamatskolā vai vidusskolā.

Pieteikšanās termiņš studentu stipendijām ir līdz šā gada 3.oktobrim, pētnieku un skolotāju apmaiņas stipendijām — līdz 31.oktobrim. Plašāka informācija un pieteikuma anketa Fulbraita stipendiju programmām pieejama internetā (www.usembassy.lv) vai ASV vēstniecības preses un kultūras nodaļā Rīgā, Smilšu ielā 7.

Jūlija vidū ASV vēstnieks Latvijā Braiens Karlsons sveica deviņus 2003./2004.gada Fulbraita stipendiātus, kuri nākamo mācību gadu pavadīs ASV, studējot, veicot pētījumus vai pasniedzot mācību priekšmetu skolā.

Bijušais ASV senators Viljams Fulbraits nodibināja Fulbraita programmu 1946.gadā. Programmas mērķis ir veicināt savstarpēju izpratni starp ASV un citu valstu iedzīvotājiem. Fulbraita programma darbojas daudzās pasaules valstīs. Kopš 1991.gada ASV valdība ir piešķīrusi 90 Fulbraita stipendijas izciliem studentiem, skolotājiem un profesoriem no Latvijas.

ASV vēstniecības Rīgā  Preses un kultūras nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!