• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par balsošanu referendumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.2003., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78215

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pasu derīgumu tautas nobalsošanā

Vēl šajā numurā

20.08.2003., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par balsošanu referendumā

Līdz piektdienai, 22.augustam, vēlētāji ārvalstīs vēl var pieteikties balsošanai pa pastu tautas nobalsošanā par Latvijas dalību Eiropas Savienībā. Šāda iespēja vēlētājiem, kuri uzturas ārvalstīs, paredzēta likumā “Par tautas nobalsošanu un likumu ierosināšanu”.

Lai pieteiktos balsošanai pa pastu, šiem vēlētājiem uz kādu no ārvalstīs izveidotajiem vēlēšanu iecirkņiem jānosūta attiecīgs iesniegums un Latvijas pilsoņa pase vai, ja tās nav, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes izdota pilsonības reģistrācijas lapa.

Iesniegumā vēlētājam jānorāda savs vārds, uzvārds, personas kods un adrese, uz kuru sūtāmi tautas nobalsošanas materiāli. Iesniegumam jāpievieno pase, jo saskaņā ar Latvijā pastāvošo vēlētāju reģistrācijas kārtību tajā izdarāma atzīme par piedalīšanos tautas nobalsošanā.

Visi minētie dokumenti vēlēšanu iecirknim jānosūta, vēlākais, līdz 22.augustam (pasta zīmogs).

Saņemot šos dokumentus, iecirkņa komisija piereģistrēs vēlētāju balsotāju sarakstā, iespiedīs pasē atzīmi par piedalīšanos tautas nobalsošanā un uz norādīto adresi nosūtīs tautas nobalsošanas zīmi, balsošanas aploksni, balsotāja reģistrācijas lapu ar informāciju par balsošanas kārtību un pasi.

Lai piedalītos tautas nobalsošanā, vēlētājam jāaizpilda tautas nobalsošanas zīme, jāievieto tā balsošanas aploksnē un kopā ar balsotāja reģistrācijas lapu pasta aploksnē jānosūta tam vēlēšanu iecirknim, no kura saņemti balsošanas materiāli. Balsošanas materiāli jānosūta ar tādu aprēķinu, lai tie pienāktu vēlēšanu iecirknī līdz balsu skaitīšanas uzsākšanai tautas nobalsošanas dienā, 20.septembrī.

Tautas nobalsošanai par Latvijas dalību Eiropas Savienībā izveidoti 38 vēlēšanu iecirkņi 29 ārvalstīs. Visi vēlēšanu iecirkņi ārvalstīs izveidoti Latvijas Republikas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās, un to adreses iespējams uzzināt Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā www.cvk.lv .

Kristīne Bērziņa,  CVK priekšsēdētāja palīdze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!