• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas pilsētas budžeta izpildi jūlijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.08.2003., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78111

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Latvijas Bankas noteiktie valūtas un zelta kursi šajā nedēļā (11.8.2003. - 17.8.2003.)

Vēl šajā numurā

15.08.2003., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas pilsētas budžeta izpildi jūlijā

Pēc Rīgas domes Finanšu departamenta datiem, Rīgas pilsētas pamatbudžeta ieņēmumi 2003. gada septiņos mēnešos ir 110,2 miljoni latu jeb 62,5% no budžetā paredzētā apjoma un par 11,5 miljoniem latu vairāk nekā 2002. gada septiņos mēnešos. Ieņēmumi 2003. gada jūlijā bija 15 miljoni latu.

Nodokļos iekasēti 80,6 miljoni latu (61,6% no gada plāna), kas pārsniedz 2002. gada tā paša perioda ieņēmumus par 9 miljoniem latu.

Iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumos (71,6% apmērā, kas paliek pašvaldības rīcībā) līdz šā gada 1. augustam iekasēti 66,1 miljons latu, t.i., 60,7% no budžetā plānotā apjoma un par 7,3 miljoniem latu vairāk nekā šajā periodā pagājušajā gadā. To sekmēja minimālās algas pieaugums no šā gada 1. janvāra. Jūlijā iekasēti 10,6 miljoni latu.

Nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumi par zemi, ēkām un būvēm ir 13,8 miljoni latu. Jūlijā iekasēti 1,7 miljoni latu.

No valsts budžeta saņemta mērķdotācija izglītības un kultūras pasākumiem un pedagogu darba samaksai 21,7 miljoni latu, no tiem jūlijā ieskaitīti 1,5 miljoni latu.

Rīga 2003. gada septiņos mēnešos veikusi maksājumus Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā 13,4 miljoni latu, t.i., 58,3% no gada apjoma — 23 miljoniem latu.

Valsts speciālajā veselības aprūpes budžetā tiek ieskaitīti 28,4% no Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā iekasētā iedzīvotāju ienākuma nodokļa. Šogad Rīgas pilsēta no iekasētajiem nodokļiem jau pārskaitījusi Valsts obligātās apdrošināšanas veselības aģentūrai 24,7 miljonus latu. Rīgas pilsētas budžeta ieņēmumi novirzīti budžetā paredzēto programmu finansēšanai:

— izglītības iestāžu un pasākumu finansēšanai – 48,4 miljoni latu, to skaitā investīcijas 3,5 miljoni latu, finansējot Āgenskalna sākumskolas rekonstrukciju un mēbeļu iegādi, Rīgas Itas Kozakēvičas poļu vidusskolas rekonstrukciju un mēbeļu iegādi, Teikas vidusskolas rekonstrukciju, peldbaseina celtniecību Ziepniekkalnā un rekonstrukciju Rīgas 72. vidusskolā, kā arī logu un ārējo durvju nomaiņu un ūdensvada un kanalizācijas tīklu nomaiņu vairākās Rīgas pilsētas izglītības un pirmsskolas iestādēs;

— sociālās nozares iestāžu uzturēšanai un pabalstiem – 8,2 miljoni latu, to skaitā investīcijas 0,3 miljoni latu;

— sabiedriskās kārtības nodrošināšanai – 2 miljoni latu;

— dzīvokļu un komunālās saimniecības objektos, vides aizsardzībā ieguldīti 12,5 miljoni latu, no tiem Rīgas pilsētas apgaismošanas sistēmas uzturēšanai novirzīti 1,3 miljoni latu, pilsētas ielu un ceļu uzturēšanai izlietoti 1,6 miljoni latu, tiltu, satiksmes pārvadu uzturēšanai 0,5 miljoni latu un investīcijām 5,6 miljoni latu, apmaksājot nekustamā īpašuma iegādi Rīgā, Gobas ielā 22b, Biešu ielā 6 un Prūšu ielā 25a, Zalves ielā 46 un Jaunciema kapsētas paplašināšanas darbus, kā arī veikti darbi satiksmes infrastruktūras objektos (ielu un tiltu rekonstrukcijai un remontiem) un finansēti vides aizsardzības projekti – ūdensputnu mītne SIA “Rīgas nacionālais zooloģiskais dārzs”, cieto sadzīves atkritumu izgāztuves projekts;

— sportam un kultūrai atvēlēti 7,4 miljoni latu, to skaitā investīcijās 3,2 miljoni latu. Rekonstrukcijas darbi turpinās bērnu un jauniešu sporta centrā “Daugavas sporta nams” 1 miljona latu apmērā. Latvijas Nacionālā teātra ēkas renovācijas un rekonstrukcijas darbi finansēti 1,2 miljonu latu apmērā. Sporta kompleksa “Arkādija” rekonstrukcijai izlietoti 0,7 miljoni latu;

— transporta nozarei – 6,4 miljoni latu. Pilsētas sabiedriskā transporta uzņēmumiem pārskaitīta dotācija 4,4 miljoni latu (SIA “Rīgas satiksme” – 3,3 miljoni latu un p/u “Tramvaju un trolejbusu pārvalde” – 1,1 miljons latu), no tiem sabiedriskā transporta attīstībai – 2,3 miljoni latu, finansējot autobusu iegādi un atmaksājot Pasaules bankas kredītu 0,3 miljonu latu apmērā.

Rīgas pilsētas speciālā budžeta ieņēmumu izpilde 2003. gada septiņos mēnešos ir 10,7 miljoni latu. Izpilde jūlijā ir 1,5 miljoni latu.

Dotācija no Autoceļu fonda saņemta 2,6 miljonu latu apmērā pašvaldību autoceļu (ielu) uzturēšanai, remontam un būvniecībai, no tiem 196 tūkstošu latu parāds par iepriekšējo gadu.

Mērķdotācijā pasažieru regulāriem pārvadājumiem no Autoceļu fonda ieskaitīti 0,3 miljoni latu, kuri novirzīti SIA “Rīgas satiksme” atbilstoši veiktajam darba apjomam pilsētas maršrutos.

Rīgas domes Informācijas  un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!