• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2003. gada 12. augusta noteikumi Nr. 452 "Mājokļu attīstības konsultatīvās padomes nolikums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.08.2003., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78059

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.453

Noteikumi par Latvijas Republikas valdības un Ukrainas valdības vienošanos par grozījumu protokolā pie Latvijas Republikas valdības un Ukrainas valdības līguma par personu nodošanu un pieņemšanu

Vēl šajā numurā

15.08.2003., Nr. 114

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 452

Pieņemts: 12.08.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.452

Rīgā 2003.gada 12.augustā (prot. Nr.44, 28.§)

Mājokļu attīstības konsultatīvās padomes nolikums

Izdoti saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 13.pantu

1. Mājokļu attīstības konsultatīvā padome (turpmāk – padome) ir koordinējoša un konsultatīva starpnozaru institūcija, kuras mērķis ir apvienot ar mājokļu attīstību saistītās juridiskās personas, lai apzinātu un efektīvi risinātu problēmas mājokļu attīstības jomā, kā arī veicinātu sadarbību ilglaicīgas mājokļu politikas un tās instrumentu veidošanā un īstenošanā.

2. Padomei ir šādi uzdevumi:

2.1. analizēt mājokļu stāvokli valstī;

2.2. izstrādāt ieteikumus par mājokļu attīstības prioritātēm valstī;

2.3. sagatavot priekšlikumus par nepieciešamajiem normatīvajiem aktiem attiecībā uz mājokļu jomu, kā arī sniegt atzinumus par attiecīgo normatīvo aktu projektiem;

2.4. analizēt mājokļu mērķprogrammas un vadlīnijas un paust viedokli par tām.

3. Padomei ir šādas tiesības:

3.1. atbilstoši kompetencei pieprasīt un saņemt no valsts un pašvaldību iestādēm, kā arī komercsabiedrībām un nevalstiskajām organizācijām padomes uzdevumu izpildei nepieciešamo informāciju;

3.2. ja nepieciešams, uzaicināt attiecīgas amatpersonas un speciālistus piedalīties padomes sēdēs ar padomdevēja tiesībām;

3.3. sniegt Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai un citām valsts institūcijām ieteikumus par nepieciešamajiem grozījumiem likumos un citos normatīvajos aktos attiecībā uz mājokļu jomu.

4. Padomes sastāvā ir ne vairāk kā divi pārstāvji no katras ar mājokļu attīstību saistītās valsts un pašvaldību iestādes, komercsabiedrības un nevalstiskās organizācijas. Padomes personālsastāvu apstiprina reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs.

5. Padomes darbu vada padomes priekšsēdētājs. Padomes priekšsēdētāju apstiprina reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs.

6. Padome, atklāti balsojot, no padomes locekļu vidus ievēlē padomes priekšsēdētāja vietnieku.

7. Padomes priekšsēdētāja prombūtnes laikā viņa pienākumus veic padomes priekšsēdētāja vietnieks.

8. Padomes priekšsēdētājs sasauc un vada padomes sēdes, kā arī paraksta padomes lēmumus.

9. Padomes sēdes ir atklātas. Tās notiek ne retāk kā reizi mēnesī. Par sēdes norises vietu un laiku padomes locekļiem paziņo vismaz četras darbdienas pirms sēdes.

10. Padomes ārkārtas sēdi sasauc, ja to pieprasa ne mazāk kā trīs padomes locekļi, iesniedzot attiecīgu iesniegumu padomes priekšsēdētājam.

11. Padome ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās vairāk nekā puse no padomes locekļiem.

12. Padome lēmumus pieņem ar vienkāršu balsu vairākumu. Katram padomes loceklim ir viena balss. Ja balsu skaits sadalās vienādi, izšķirošā ir padomes sēdes vadītāja balss.

13. Lēmums par padomei noteikto uzdevumu izpildi ir pieņemts, ja par to nobalsojis vairākums klātesošo padomes locekļu un neviens padomes loceklis nav balsojis pret šo lēmumu.

14. Ja lēmums par padomei noteikto uzdevumu izpildi netiek pieņemts saskaņā ar šo noteikumu 13.punktu, padome pēc vienošanās par attiecīgā jautājuma precizēšanu un papildināšanu to izskata atkārtoti padomes sēdē. Ja lēmums atkārtoti netiek pieņemts, jautājuma izskatīšana padomes sēdē tiek atlikta.

15. Padomes lēmumiem ir ieteikumu raksturs.

16. Padomes priekšsēdētājs nodrošina ar padomes darba organizāciju saistīto lēmumu izpildes kontroli, kā arī informē padomi par atbildīgo institūciju darbībām attiecībā uz padomes pieņemtajiem būtiskajiem lēmumiem.

17. Padomē izskatāmos jautājumus ierosina padomes priekšsēdētājs, padomes priekšsēdētāja vietnieks, citi padomes locekļi, valsts un pašvaldību institūcijas.

18. Padomes sēdes protokolē padomes sekretārs. Padomes sekretārs nav iekļauts padomes sastāvā.

19. Padomes sekretārs sagatavo izskatīšanai padomē iesniegtos dokumentu projektus, paziņo padomes locekļiem padomes sēžu norises vietu un laiku, noformē protokolu un lēmumus, kā arī pēc pieprasījuma sniedz informāciju par padomes sēdē pieņemtajiem lēmumiem.

20. Kārtējā padomes sēdē tās dalībnieki vispirms izskata un apstiprina iepriekšējās sēdes protokolu. Protokolu paraksta padomes priekšsēdētājs (sēdes vadītājs) un sekretārs.

21. Lai sagatavotu padomes sēdēs izskatāmos jautājumus un dokumentu projektus, padomes locekļi var veidot darba grupas un, ja nepieciešams, pieaicināt attiecīgās nozares speciālistus.

22. Padomes darbību materiāltehniski nodrošina valsts aģentūra “Mājokļu aģentūra”.

Ministru prezidents E.Repše

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs I.Gaters

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2003.gada 16.augustu.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!