• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par igauņu viedokļiem eiro sakarā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.08.2003., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77996

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par investoru kopīgajām interesēm

Vēl šajā numurā

13.08.2003., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par igauņu viedokļiem eiro sakarā

Igaunijas laikraksta “Postimees” internetā veiktā aptauja liecina, ka lielākā daļa Igaunijas iedzīvotāju neatbalsta kronas aizstāšanu ar Eiropas vienoto valūtu eiro, kamēr uzņēmēji gandrīz vienprātīgi atbalsta eiro ieviešanu. Aptaujā tikai 41% Igaunijas iedzīvotāju ir izteikuši atbalstu eiro ieviešanai, kamēr 52% nevēlas nomainīt kronu ar eiro. “Postimees” žurnālisti intervēja cilvēkus Igaunijas bankas rīkotajā pasākumā par eiro ieviešanu, secinot, ka lielākā daļa iedzīvotāju vairāk vai mazāk zina, kādas būs eiro priekšrocības, taču tā ieviešanu tomēr neatbalsta.

Uzņēmēji turpretim gandrīz vienprātīgi iestājas par eiro ieviešanu. “Kronas aizstāšana ar eiro ir pamatota praktisku iemeslu dēļ, jo tā novērsīs problēmas, ko ceļojot rada valūtas maiņa, turklāt Igaunijā izmantotā valūta kļūs spēcīgāka un arī valsts ekonomika kļūs spēcīgāka,” norāda investīciju bankas LHV valdes priekšsēdētājs Reins Tamms. Naftas produktu tranzīta kompānijas “Pakterminal” valdes priekšsēdētājs Raivo Vare savukārt uzsver, ka Igaunija jau šobrīd atrodas eirozonā un krona ir gluži kā “mazais eiro”, jo tā caur Vācijas marku ir piesaistīta eiro un atšķirība ir tikai nosaukumā. Vare uzskata, ka valūta ir ekonomikas mehānisms, par kuru nevajadzētu lemt, balstoties uz emocionāliem apsvērumiem.

Pēc LETAS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!