• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par degvielas kvalitāti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.08.2003., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77768

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par naftas tranzītu caur Latviju

Vēl šajā numurā

01.08.2003., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par degvielas kvalitāti

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem “Noteikumi par benzīna un dīzeļdegvielas atbilstības novērtēšanu”, kas nosaka, ka VID veic Latvijas tirgū piedāvātās degvielas uzraudzību, VID amatpersonas šā gada 29. jūlijā veica dīzeļdegvielas kvalitātes pārbaudi Rīgas degvielas uzpildes stacijās. Rīgā pavisam ir 159 degvielas uzpildes stacijas, no kurām 1/4 ir gāzes uzpildes stacijas. Lai noskaidrotu Latvijā piedāvātās dīzeļdegvielas kvalitāti, VID amatpersonas veica dīzeļdegvielas kvalitātes pārbaudi visās firmās, kurām ir degvielas uzpildes stacijas Rīgā. Pārbaužu rezultātā VID amatpersonas veica paraugu noņemšanu no 108 degvielas uzpildes stacijām. Sākotnējo dīzeļdegvielas paraugu atbilstības novērtēšanu veiks VID Galvenās muitas pārvaldes laboratorija.

Vairākās iepriekš veiktajās dīzeļdegvielas kvalitātes pārbaudēs VID ir konstatējis, ka tiek realizēta degviela, kas pēc atsevišķiem degvielas parametriem neatbilst noteiktajām kvalitātes prasībām. Šā gada 1. pusgadā VID Akcīzes preču pārvaldes amatpersonas veikto pārbaužu rezultātā ir noņēmušas paraugus degvielas kvalitātes pārbaudei 60 gadījumos, no kuriem 13 gadījumos tika konstatēta neatbilstība noteiktajām degvielas kvalitātes normām.

VID Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!