• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par līdzekļiem tautas nobalsošanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.07.2003., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77676

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai nevalstiskās organizācijas ir vienlīdzīgas un stipras

Vēl šajā numurā

30.07.2003., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par līdzekļiem tautas nobalsošanai

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) 25.jūlijā noteica valsts piešķirto naudas līdzekļu sadalījumu republikas pilsētu un rajonu vēlēšanu komisijām tautas nobalsošanai par Latvijas dalību Eiropas Savienībā.

Kopumā vietējo vēlēšanu komisiju finansējums tautas nobalsošanā būs 918 028 lati. Šī nauda tiks tērēta vēlēšanu komisijas locekļu algām – 561 093 lati, sociālās apdrošināšanas obligātajiem maksājumiem (sociālajam nodoklim) – 135 170 lati un vēlēšanu komisiju saimnieciskajiem izdevumiem – 221 765 lati.

Darba algām un sociālās apdrošināšanas obligātajiem maksājumiem visvairāk paredzēts tērēt Rīgā – 128 572 latus, bet vismazāk Ventspils rajonā – 8916 latus. Arī sadaļā saimnieciskie izdevumi vislielākie izdevumi paredzami Rīgā – 52 366 lati, bet vismazākie – Ventspils rajonā — 1845 lati.

Kā pastāstīja CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars, tautas nobalsošanai paredzētie naudas līdzekļi aprēķināti, gan pamatojoties uz vēlētāju skaitu attiecīgajā pašvaldībā, gan to, cik daudz katrā pašvaldībā ir vēlēšanu iecirkņu, kur tradicionāli ir lielāks noslogojums nekā citos iecirkņos.

CVK noteica arī atalgojuma apjomu rajonu, pilsētu, novadu, pagastu vēlēšanu komisiju un vēlēšanu iecirkņu komisiju locekļiem. Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja atalgojums būs – 1,98 lati par stundu, sekretāram – 1,27 lati, bet locekļiem – 0,98 lati par stundu.

Pārējo republikas pilsētu un rajonu vēlēšanu komisiju priekšsēdētāju atalgojums būs 1,42 lati par stundu, sekretāriem – 1,08 lati, bet locekļiem – 0,71 lats par stundu. Tāds pats atalgojums noteikts arī rajonu vēlēšanu komisiju priekšsēdētājiem un sekretāriem, bet rajona vēlēšanu komisiju locekļiem – 0,68 lati.

Pilsētu, novadu un pagastu vēlēšanu komisiju priekšsēdētāju, sekretāru un locekļu atalgojums noteikts robežās no 0,97 latiem līdz 0,63 latiem.

Vismazākais atalgojums paredzēts vēlēšanu iecirkņu komisijas darbiniekiem. Vēlēšanu iecirkņa komisijas priekšsēdētāja atalgojums tautas nobalsošanā būs 0,85 lati par stundu, vēlēšanu iecirkņa komisijas sekretārs saņems 0,80 latus par stundu, bet vēlēšanu iecirkņa komisijas loceklis – 0,63 latus par stundu. 

Centrālā vēlēšanu komisija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!