• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par cīņu pret nelegālo biznesu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.2003., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77606

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas novadiem nākotnē

Vēl šajā numurā

25.07.2003., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par cīņu pret nelegālo biznesu

23. jūlijā Iekšējā tirgus aizsardzības darba grupa Ministru prezidenta biedra Aināra Šlesera vadībā tikās ar finanšu ministru Valdi Dombrovski, Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektoru Kārli Ketneru un Galvenās muitas pārvaldes pārstāvjiem. Nolemts izstrādāt kompleksu pasākumu plānu, lai aktivizētu cīņu ar nelegālā biznesa pārstāvjiem.

Tikšanās laikā finanšu ministrs un VID ģenerāldirektors informēja klātesošos par pasākumiem, kas veikti cīņai ar nodokļu nemaksātājiem, un aktualizēja jautājumu par “aplokšņu algām”. Valdis Dombrovskis izteica priekšlikumu pastiprināt administratīvo atbildību tiem darba devējiem, kuri lieto šādu praksi, un noteikt sodu par katru “aplokšņu algu” saņēmēju vai nelegāli nodarbināto.

Kā secināja tikšanās dalībnieki, nelegālais bizness joprojām nodara ievērojamus zaudējumus valsts budžetam, tāpēc nepieciešams veikt papildu pasākumus, lai stingrāk kontrolētu tos uzņēmējus, kuri neievēro pastāvošo likumdošanu.

Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers uzsvēra, ka VID ir jāizvirza mērķis palielināt budžeta ieņēmumus vismaz par 10%, apkarojot pelēko ekonomiku. “Tā vietā, lai vēl stingrāk kontrolētu tos, kuri cenšas godprātīgi maksāt nodokļus, VID aktīvāk jāvēršas pret negodīgiem uzņēmējiem. Tas ļautu gan palielināt budžeta ieņēmumus, gan radītu vienādus spēles noteikumus visiem tirgus dalībniekiem,” uzsvēra A.Šlesers. Vienlaikus viņš aicināja arī uzņēmējus būt aktīvākiem un apvienoties cīņā pret nelegālo biznesu.

Tikšanās dalībnieki nolēma, ka konkrēts rīcības plāns cīņai ar nelegālo biznesu jāizstrādā līdz šā gada 1. oktobrim.

Ministru prezidenta biedra birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!