• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par struktūrfondu ieviešanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.2003., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77603

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par 2004.gada valsts budžeta amplitūdām

Vēl šajā numurā

25.07.2003., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par struktūrfondu ieviešanu

Finanšu ministrijā ceturtdien, 24.jūlijā, notika sanāksme par ES struktūrfondu ieviešanas un finansēšanas shēmām, kurā piedalījās visu iesaistīto ministriju pārstāvji un arī atbildīgie ministri – pārstāvji no Labklājības ministrijas, Veselības ministrijas, Pašvaldību lietu un reģionālās attīstības ministrijas, Kultūras ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Zemkopības ministrijas, Satiksmes ministrijas, Vides ministrijas.

Finanšu ministrija kā vadošā iestāde struktūrfondu ieviešanas jautājumos prezentēja struktūrfondu ieviešanas shēmas. Tiek paredzētas trīs dažādas shēmas atkarībā no īstenojamo projektu tipa: atklāto konkursu projektu shēma, grantu shēma un nacionālo projektu shēma. Katrai no šīm shēmām attiecīgi paredzēts arī nedaudz atšķirīgs ieviešanas mehānisms un naudas plūsma.

Kopumā finansējums, kā piedāvā Finanšu ministrija, varētu tikt piešķirts nozaru ministrijām. Tas atbilst valdības lēmumam 2004. gada valsts budžeta veidošanas kontekstā, paredzot, ka ministrijām līdz 8.augustam ir jāiesniedz Finanšu ministrijā informācija par iespējamo sadalījumu indikatīvi ES struktūrfondu apguvei rezervētajiem 50 miljoniem latu 2004.gada valsts budžetā.

Lai vienkāršotu struktūrfondu ieviešanas shēmas, Finanšu ministrija piedāvā arī izslēgt no sistēmas partnerinstitūcijas, lielākas funkcijas un atbildību paredzot tieši attiecīgajām nozaru ministrijām un starpniekinstitūcijām.

Sanāksmes laikā tika diskutēts par FM piedāvāto struktūrfondu ieviešanas mehānismu un iespējamajiem līdzfinansējuma un projektu avansēšanas modeļiem. Sanāksmes dalībnieki vienojās, ka visas ministrijas sagatavos un iesniegs Finanšu ministrijā savus komentārus un papildinājumus gan par struktūrfondu ieviešanas, gan finansēšanas shēmām.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!