• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1995. gada 8. augusta noteikumi Nr. 245 "Nolikums par Ministru kabineta balvu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.08.1995., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77515

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 246

Grozījums Ministru kabineta 1995. gada 31. marta noteikumos Nr. 83 "Noteikumi par valsts nodevu par Latvijas Republikas pases, par citu personu apliecinošu dokumentu un par tiesību apliecinošu dokumentu izsniegšanu"

Vēl šajā numurā

15.08.1995., Nr. 121

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 245

Pieņemts: 08.08.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 245

Rīgā 1995.gada 8.augustā (prot. Nr.42  21.§)

Nolikums par Ministru kabineta balvu

 

Izdoti saskaņā ar likuma «Par 1925. gada 1. aprīļa likuma

"Ministru kabineta iekārtas atjaunošanu" 14. panta 3. punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Par nozīmīgiem darbiem vai nopelniem demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā, saimnieciskajā vai sabiedriskajā darbībā vai citās valstij nozīmīgās jomās tiek nodibināta Ministru kabineta balva.

2. Ministru kabineta balva ir naudas summa 5000 latu apmērā, Goda diploms un krūšu nozīme.

3. Naudas summu, kas tiek piešķirta kā Ministru kabineta balva, izmaksā no speciāla apbalvošanas fonda, kuru veido no valsts pamatbudžeta līdzekļiem.

II. Ministru kabineta balvas piešķiršana

4. Ministru kabineta balvu piešķir par darbiem, kas pabeigti iepriekšējā gadā, vai par nopelniem ilgākā laikposmā.

Iepriekšējais gads šo noteikumu izpratnē ir vienu gadu ilgs laikposms līdz ierosinājumu par apbalvošanu iesniegšanas dienai.

5. Ministri, Latvijas Pašvaldību savienība un sabiedriskās organizācijas līdz katra gada 30.septembrim var iesniegt Ministru kabineta Apbalvošanas padomei (izveidota ar Ministru kabineta 1995.gada 25.aprīļa rīkojumu Nr. 200 "Par Ministru kabineta Apbalvošanas padomi" (Latvijas Vēstnesis, 1995, 67) saskaņā ar Ministru kabineta 1995.gada 22.aprīļa noteikumiem Nr. 116 "Ministru kabineta Atzinības raksta nolikums" — Latvijas Vēstnesis, 1995, 64) ierosinājumus un materiālus par Ministru kabineta balvas piešķiršanu.

6. Ministru kabineta Apbalvošanas padome ir lemttiesīga, ja tajā piedalās vismaz pieci šīs padomes locekļi. Padomes sēdes ir slēgtas. Ar sēžu protokoliem var iepazīties visi interesenti.

7. Līdz katra gada 25.oktobrim Ministru kabineta Apbalvošanas padome izskata visus iesniegtos ierosinājumus un materiālus par noteiktu personu izvirzīšanu apbalvošanai ar Ministru kabineta balvu un pieņem motivētu lēmumu. Lēmumu pieņemšana notiek atklātā balsošanā ar vienkāršu balsu vairākumu; balsošana ir aizklāta, ja kāds no padomes locekļiem to pieprasa.

Ja balsu skaits dalās līdzīgi, jautājumu izskata atkārtoti nākamajā padomes sēdē. Ja atkārtotajā padomes sēdē balsu skaits atkal sadalās līdzīgi, priekšlikums tiek uzskatīts par noraidītu.

8. Līdz katra gada 1.novembrim Ministru kabineta Apbalvošanas padomes priekšsēdētājs iesniedz Ministru kabinetam padomes lēmumu par noteiktu personu izvirzīšanu apbalvošanai.

9. Ministru kabineta balvu piešķir līdz katra gada 10.novembrim ar Ministru kabineta rīkojumu.

10. Viena gada laikā var piešķirt ne vairāk kā piecas Ministru kabineta balvas.

11. Personai, kurai Ministru kabineta balva ir jau vienreiz piešķirta, to var piešķirt atkārtoti ne agrāk kā pēc 10 gadiem.

III. Ministru kabineta balvas pasniegšana

12. Ministru kabineta balvu Ministru prezidents pasniedz svinīgā aktā 18.novembrī vai citā nozīmīgā dienā, bet ne vēlāk kā sešus mēnešus pēc balvas piešķiršanas.

13. Ja Ministru kabineta balva piešķirta par darbu, kuram ir vairāki autori, balvas naudas summu sadala līdzīgās daļās. Goda diplomu un krūšu nozīmi pasniedz katram attiecīgā darba autoram.

14. Apbalvošanai ar Ministru kabineta balvu kandidatūras neizvirza pēc personas nāves. Ja apbalvotais miris laikā pēc balvas piešķiršanas līdz tās pasniegšanas dienai, Ministru kabineta balvu pasniedz attiecīgās personas mantiniekiem.

IV. Noslēguma jautājumi

15. Kārtību, kādā ierosinājumi par Ministru kabineta balvas piešķiršanu tiek iesniegti un izskatīti Ministru kabineta Apbalvošanas padomē, nosaka ar ministru prezidenta rīkojumu.

16. Ministru kabineta Apbalvošanas padomes priekšsēdētājs līdz 1995.gada 1.septembrim:

16.1. izstrādā ierosinājuma par Ministru kabineta balvas piešķiršanu paraugu un priekšlikumus par kārtību, kādā minētie ierosinājumi tiek iesniegti un izskatīti Ministru kabineta Apbalvošanas padomē;

16.2. kopīgi ar finansu ministru sagatavo tiesību akta projektu par apbalvošanas fonda izveidošanu.

Ministru prezidents M.Gailis

Ārlietu ministrs, Ministru prezidenta biedrs V.Birkavs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!