• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nekustamā īpašuma nodokli. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.2003., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77367

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Kāpēc visiem būtu jāmaksā, ka kāds liels valsts uzņēmums nolēmis ziedot kādam fondam, bet pieprasa augstākus tarifus"

Vēl šajā numurā

18.07.2003., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nekustamā īpašuma nodokli

Finanšu ministrijā ceturtdien, 17.jūlijā, notika finanšu ministra Valda Dombrovska un ministrijas speciālistu tikšanās ar Ārvalstu investoru padomes pārstāvjiem, lai apspriestu aktuālākos nekustamā īpašuma piemērošanas jautājumus.

Ārvalstu investoru pārstāvjus pamatā interesēja jautājums par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanas iespējas pēc īpašuma kadastrālās vērtības, kā arī kadastrālās vērtības regulāras aktualizācijas iespējas, lai tā atbilstu reālajai situācijai.

Valsts zemes dienesta ģenerāldirektors Guntis Grūbe informēja sanāksmes dalībniekus, ka Valsts zemes dienests aktīvi strādā pie nekustamā īpašuma kadastrālo vērtību noteikšanas, diemžēl nereti ir problēmas ar pašvaldību līdzdalību šajā procesā.

Šogad ir paredzēts sākt atsevišķu zonējumu kadastrālās vērtības pārvērtēšanu dažos Rīgas un Jūrmalas rajonos, kur tas būtiski atšķiras no tirgus vērtības.

Pašlaik likumā par nekustamā īpašuma nodokli ir paredzēts, ka no 2007.gada nodoklis tiks rēķināts tikai pēc īpašuma kadastrālās vērtības. Šādu pieeju atbalsta gan investori, gan Finanšu ministrija, gan Latvijas Pašvaldību savienība.

Lai iespējami veiksmīgāk un ātrāk, sadarbojoties visām iesaistītajām pusēm, notiktu pāreja uz nekustamā īpašuma nodokļa aprēķināšanu pēc īpašuma kadastrālās vērtības, finanšu ministrs V.Dombrovskis izveidos darba grupu, kas analizēs esošās problēmas un piedāvās konkrētus to risinājumus. Šajā darba grupā paredzēts iekļaut pārstāvjus no Finanšu ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Ārvalstu investoru padomes, Valsts Zemes dienesta, Latvijas Attīstības aģentūras, kā arī no Pašvaldību savienības.

Ministrs pauda pārliecību, ka šīs darba grupas darbs būs produktīvs un no 2007.gada nekustamā īpašuma nodoklis Latvijā tiks pilnībā rēķināts pēc reālām kadastrālajām vērtībām.

Kā zināms, pēc Finanšu ministrijas ierosinājuma valdība ir nolēmusi atcelt iepriekš pieņemto lēmumu, kas paredzēja no nākamā gada aplikt ar nekustamā īpašuma nodokli visas dzīvojamās mājas, jo tas radītu pārāk lielus papildu izdevumus iedzīvotājiem – kopumā iedzīvotājiem šai nodoklī būtu jānomaksā vairāk nekā 36 miljoni latu.

Finanšu ministrijas  preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!