• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par līdzekļiem Dienvidu tilta celtniecībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.07.2003., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77266

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai izkļūtu no nedienas

Vēl šajā numurā

16.07.2003., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par līdzekļiem Dienvidu tilta celtniecībai

Finanšu ministrija 11.jūlijā nosūtījusi vēstuli Rīgas domes priekšsēdētājam G. Bojāram, kurā pauž satraukumu par Dienvidu tilta realizācijai plānoto Rīgas domes finansējumu vairāk nekā 85 miljonu latu apmērā. Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis norāda uz sarežģīto situāciju Rīgas domes budžetā un aicina izvērtēt pilsētas budžeta iespējas, kā arī meklēt citus risinājumus.

Valdis Dombrovskis uzsvcr, ka Rīgas dome nav izvērtējusi visus iespējamos projekta finansējuma variantus, jo gan Dienvidu tilta realizācijai, gan arī Ziemeļu tuneļa izbūves projekta finansēšanai ir jāmeklē iespēja piesaistīt Eiropas Savienības līdzekļus.

Ministrs norāda: „Nav vērts daudzkārt pārmaksāt tikai tādēļ, ka kādam gribas nepārdomāti sasteigt konkrēta projekta virzību. Jāņem vērā tas, ka Rīgas domes saistību apjoms tuvākajos gados pret kārtējā gada budžeta kopapjomu jau tā ir ļoti augsts.”

Finanšu ministrija aicina Rīgas domi izmantot Kohēzijas fonda līdzekļus, kas būs pieejami pēc iestāšanās ES un dod iespēju saņemt Eiropas finansējumu līdz pat 85% apmērā no kopējām projekta izmaksām. Tas ļautu būtiski ietaupīt pašvaldības budžeta līdzekļus, kas ir nodokļu maksātāju nauda.

Finanšu ministrija G. Bojāram lūdz sniegt skaidrojumu par Rīgas domes tālāko rīcību, nodrošināt detalizētu informāciju par Dienvidu tilta un Ziemeļu tuneļa projektiem, to finansējuma kārtību, kā arī informēt par citiem Rīgas domes plānotajiem projektiem.

Finanšu ministrijas informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!