• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar objektīvās statistikas un faktu valodu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.2003., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77100

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai stabila vieta zem tirgus saules

Vēl šajā numurā

10.07.2003., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar objektīvās statistikas un faktu valodu

Par Eiropas Investīciju bankas atbalstu

Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis, 8.jūlijā, tikās ar Eiropas Investīciju bankas (EIB) asociēto direktoru Gramatiki Cingou un aizdevumu menedžeri Jānu Pietikainenu, lai apspriestu Latvijas un EIB līdzšinējo sadarbību.

Finanšu ministrs atzina, ka Latvijas sadarbība ar Eiropas Investīciju banku bijusi veiksmīga un tā tiks turpināta.

V.Dombrovskis norādīja, ka EIB piedāvā izdevīgus aizņēmumu nosacījumus, kas ir izdevīgāki nekā citas Latvijas iespējas aizņemties starptautiskajā finanšu tirgū. Tādēļ Eiropas Investīciju banka nākotnē Latvijā varētu piedalīties arī ES struktūrfondu un kohēzijas fonda projektu īstenošanā.

Finanšu ministrijas preses dienests

Par nefinanšu investīcijām

2003.gada I ceturksnī nefinanšu investīcijas (nefinanšu investīcijās ietverti ilgtermiņa nemateriālie ieguldījumi un ieguldījumi pamatlīdzekļos (iegādei, uzlabošanai vai izveidošanai pašu spēkiem)).

Latvijā bija 198,9 miljoni latu, kas ir par 20% vairāk nekā 2002.gada I ceturksnī. Nefinanšu investīcijas sabiedriskajā sektorā bija 57,5 miljoni latu (29% no kopējā nefinanšu investīciju apjoma), kas ir par 0,5% mazāk nekā 2002.gada I ceturksnī. Savukārt privātajā sektorā 2003.gada I ceturksnī tika investēti 141,4 miljoni latu (71% no kopapjoma), kas ir par 31% vairāk nekā 2002.gada I ceturksnī.

Rūpniecībā ieguldīti 45 miljoni latu jeb 23% no kopējā nefinanšu investīciju apjoma. 9,7 miljoni latu jeb 22% no kopējām nefinanšu investīcijām rūpniecībā ieguldīti koksnes, koka un korķa izstrādājumu, izņemot mēbeļu, ražošanā, 9,6 miljoni latu (21%) — pārtikas produktu un dzērienu ražošanā, 1,7 miljoni latu (4%) – gatavo metālizstrādājumu, izņemot mašīnas un iekārtas, ražošanā.

Transporta, glabāšanas un sakaru nozarē investēti 44 miljoni latu jeb 22% no kopējām nefinanšu investīcijām, kas ir par 11% mazāk nekā 2002.gada I ceturksnī.

Vairumtirdzniecībā un mazumtirdzniecībā, automobiļu, motociklu, individuālās lietošanas priekšmetu un sadzīves aparatūras un iekārtu remontā investēti 39,6 miljoni latu (20%) jeb par 75% vairāk nekā 2002.gada I ceturksnī.

Vislielākais nefinanšu investīciju apjoms (pēc biroja atrašanās vietas) 2003.gada I ceturksnī bija republikas pilsētās — 81% no kopējām nefinanšu investīcijām (Rīgā — 68%, Daugavpilī – 6%,Ventspilī — 3%), kā arī Rīgas rajonā (4%).

CSP Investīciju un nekustamā īpašuma statistikas daļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!