• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par VID ģenerāldirektora vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.2003., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77098

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

10.07.2003., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par VID ģenerāldirektora vizīti

No 3. līdz 6.jūlijam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors Kārlis Ketners uzturējās Kopenhāgenā, Dānijā, kur iepazinās ar Dānijas nodokļu un muitas administrāciju.

3.jūlijā K.Ketners tikās ar Dānijas Centrālās nodokļu un muitas administrācijas (Told&Skat) ģenerāldirektoru Oli Kēru, tika apspriesta Dānijas Centrālās nodokļu un muitas administrācijas organizatoriskā struktūra.

Vizītes laikā apspriesti arī PHARE sadarbības projekta jautājumi, kā arī Nodokļu un muitas administrāciju informācijas stratēģijas veidošanas jautājumi un PHARE projekta LE01/IB/FI/01 “Nodokļu un muitas administrācijas institucionālā stiprināšana” komponentes “Centralizētās telefona līnijas ieviešana” pārskats, kā arī iespējamās rekomendācijas nodokļu maksātāju informēšanas pakalpojumu attīstībai Latvijā.

4.jūlijā VID ģenerāldirektors tikās ar Kopenhāgenas reģionālās iestādes vadību. Apmeklējot reģionu, apspriesta Kopenhāgenas reģiona un Latvijas iespējamā sadarbība, Latvijai iestājoties ES, muitas attīstības iespējas un perspektīvas apvienotajā sistēmā, apvienotās nodokļu un muitas administrācijas priekšrocības un procesu vadīšanas sistēmas izmantošana reģionālajā attīstībā. Citos Dānijas reģionos nav atsevišķi izdalīts muitas bloks, un reģionālā iestāde sastāv no teritoriālajiem blokiem, kuros ietilpst biznesa grupas un speciālo uzdevumu vienības (dividenžu nodokļa, akcīžu administrēšanai), kā arī kontroles bloka un juridisko jautājumu bloka. Jāatzīmē, ka gan kontroles, gan juridisko jautājumu bloka personāls ir izvietots attiecīgajās reģiona teritorijās un nepastāv vienots reģionālās iestādes centrs.

Aplūkota arī iespēja Latvijā izmantot Dānijas Nodokļu un muitas administrācijas interneta mājaslapas izveidošanas pieredzi, sadalot mājaslapu atbilstoši mērķauditorijām (kompānijas, fiziskās personas un nodokļu konsultanti), kā arī radot e-pasta parakstīšanas iespēju.

VID Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!