• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Mēs esam pietiekami stipri, lai uzturētu savu zemi un valsti, lai gādātu par tās uzplaukumu un attīstību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.2003., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77096

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

10.07.2003., Nr. 103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Mēs esam pietiekami stipri, lai uzturētu savu zemi un valsti, lai gādātu par tās uzplaukumu un attīstību”

8.jūlijā Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga Rundāles pilī rīkoja inaugurācijas balli

INAUG8.JPG (23123 bytes)
Foto: A.F.I.
Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Imants Freibergs Rundāles pilī sagaida atjaunotās Latvijas pirmo Valsts prezidentu Gunti Ulmani un Ainu Ulmani

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga inaugurācijas ballē Rundāles pilī 8.jūlijā:

Ekselences! Dāmas un kungi! Mīļie draugi, radi! Tautieši, viesi!

Pēc četriem gadiem stāvot atkal šajā skaistajā pilī, šajās greznajās telpās, es vēlētos sākt ar pateicības vārdiem visiem tiem, ar kuriem man ir bijis tas gods un prieks sadarboties četru gadu garumā. Visās Latvijas malās, visās iespējamās profesijās, visos iespējamos laukos es kā Latvijas prezidente esmu varējusi justies lepna, ka mūsu zeme ir tik bagāta ar spējīgiem, gudriem, apdāvinātiem, talantīgiem ļaudīm, un es tiešām no sirds priecājos, ka ir tik daudzi, kas tiešām mīl savu zemi un valsti, domā par tās nākotni un dara savu darbu godīgi, atbildīgi un turklāt ar prieku – par prieku sev un visai valstij par svētību.

Es vēlos īpaši pateikties visiem tiem, kas personīgi mani ir atbalstījuši manā darbā, – visiem ļaudīm Valsts prezidenta kancelejā, visiem citiem, kam ikdienā iznāk palīdzēt, lai šī prezidenta institūcija darītu to, kas tai ir jādara. Paldies manai ģimenei! Paldies visiem tiem, kas par mani aizlūdz un sūta labas domas! Lai dots devējam atdodas! Es visiem laba vēlētājiem sūtu savus laba vēlējumus atpakaļ un savas labākās domas jums visiem.

Uz šiem četriem gadiem atskatoties, mēs varam būt gandarīti par to, kas ir sasniegts, to novērtēs vēsture, un tas ir jānovērtē un jāatzīst mums pašiem. Būsim lepni par to, kas ir paveikts, – tas ir mūsu visu kopīgais veikums! Protams, ļoti daudz vēl mums stāv priekšā: daudz pūļu un sviedru un savulaik arī asaru, jo tāda ir dzīve. Citādi nemaz nevar būt, bet es esmu pārliecināta, ka visiem izaicinājumiem mēs spēsim stāties pretī, tāpat visām briesmām un visiem draudiem, kas varētu mums uzglūnēt. Es domāju, mēs esam pietiekami stipri, lai darītu visu to, kas ir vajadzīgs, lai uzturētu savu zemi un valsti, lai gādātu par tās uzplaukumu un attīstību.

INAUG2.JPG (22791 bytes)Es novēlu visiem enerģiju, spēku, radošo izdomu. Es novēlu visiem turpināt prieku par savu darbu, prieku par katru dienu, ko Dievs mums ir dāvājis, savā brīvajā valstī ar tām izvēles iespējām, ko vēsture mums ir dāvājusi un kas tik daudzus gadu simtus mūsu tautai ir bijušas liegtas, ieskaitot tām paaudzēm, kas šodien vēl ir dzīvas. Priecāsimies par sasniegto! Es vēlētos šobrīd pacelt glāzi par Latvijas nākotni, lai Latvija kā jauna zvaigzne Eiropas zvaigznājā mirdz tur ilgi un spoži!

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, saņemot apsveikumus no ārvalstu vadītājiem

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 8. jūlijā saņēmusi vēstuli no Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes karalienes Elizabetes II, kurā karaliene raksta, ka priecājas par Latvijas prezidentes darbu un sveic sakarā ar atkārtotu ievēlēšanu amatā. Savus labākos novēlējumus atsūtījis arī Lielbritānijas premjerministrs Tonijs Blērs.

Vakar, 9. jūlijā, saņemti apsveikumi no Īrijas prezidentes Mērijas Makalīzes, Čehijas prezidenta Vāclava Klausa, Horvātijas prezidenta Stipas Mesiča, Bulgārijas prezidenta Georgija Parvanova, Maķedonijas

INAUG9.JPG (24651 bytes) INAUG4.JPG (24986 bytes)
Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Imants Freibergs viesu pulka vidū Rundāles pilī 8.jūlija vakarā. Vaira Vīķe–Freiberga, Imants Freibergs un Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre ar kungu, dodoties uz inaugurācijas balli Rundāles pilī
Foto: A.F.I.

prezidenta Borisa Trajkovska, kā arī svētība no pāvesta Jāņa Pāvila II.

Apsveikuma vēstules saņemtas arī no Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas vadītāja Kima Jonsama, Urugvajas Austrumu Republikas prezidenta Horhes Batla Ivanjesa, Mauritānijas prezidenta Maojas uld Sidahmeda Taijas, Vjetnamas Sociālistiskās Republikas prezidenta Trana Dika Longa, Taizemes premjerministra Tasina Šinavatras.

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INAUG15.JPG (37456 bytes) INAUG7.JPG (23994 bytes)
INAUG8.JPG (23123 bytes) INAUG11.JPG (22489 bytes)
Valsts prezidenti Vairu Vīķi–Freibergu sveic: Ministru prezidents Einars Repše; ģenerālprokurors Jānis Maizītis (augšējā attēlu rindā); skatuves mākslinieki Oļģerts Šalkonis, Elza Radziņa un Kārlis Sebris (apakšējā attēlu rindā)
INAUG12.JPG (22177 bytes) INAUG5.JPG (26835 bytes)
INAUG14.JPG (21338 bytes) INAUG13.JPG (23636 bytes)
INAUG10.JPG (23270 bytes) Uz inaugurācijas balli Rundāles pilī ierodas: valsts kontrolieris Raits Černajs ar kundzi; Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars ar kundzi (augšējā attēlu rindā);

deputāte Ausma Kantāne–Ziedone un dzejnieks Imants Ziedonis; uzņēmējs Vitālijs Gavrilovs ar kundzi (apakšējā attēlu rindā); Helmī Stalte un Dainis Stalts (attēlā pa kresi)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!