• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2003. gada 1. jūlija noteikumi Nr. 360 "Noteikumi par skaidrās naudas izņemšanu no juridiskās personas kases vai citas glabāšanas vietas". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.2003., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77084

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.362

Grozījums Ministru kabineta 2002.gada 9.decembra noteikumos Nr.534 "Kārtība, kādā saņemams profesionālās kvalifikācijas sertifikāts nekustamā īpašuma novērtēšanai"

Vēl šajā numurā

10.07.2003., Nr. 103

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 360

Pieņemts: 01.07.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.360

Rīgā 2003.gada 1.jūlijā (prot. Nr.38 10.§)
Noteikumi par skaidrās naudas izņemšanu no juridiskās personas kases vai citas glabāšanas vietas
Izdoti saskaņā ar likuma “Par nodokļiem un nodevām” 26.panta trešās daļas 2.punktu
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā izņem skaidro naudu no juridiskās personas kases vai citas glabāšanas vietas, ja nokavētie nodokļu maksājumi netiek samaksāti noteiktajā termiņā.
2. Juridiskās personas kase vai cita glabāšanas vieta šo noteikumu izpratnē ir vieta, kurā tiek glabāti juridiskās personas naudas līdzekļi nacionālajā un ārvalstu valūtā (banknotēs un monētās).
3. Noteikumi tiek piemēroti, ja:

3.1. juridiskajām personām norēķinu kontos nav pietiekami daudz līdzekļu, lai izpildītu nodokļu administrācijas inkasācijas uzdevumus par līdzekļu norakstīšanu no nodokļu maksātāja konta attiecīgo nokavēto nodokļu maksājumu veikšanai;

3.2. nav konstatēti likuma “Par nodokļiem un nodevām” 26.panta sestajā daļā norādītie apstākļi.
4. Skaidrā nauda no juridiskās personas kases vai citas glabāšanas vietas tiek izņemta, pamatojoties uz attiecīgās nodokļu administrācijas direktora vai direktora vietnieka lēmumu.
5. Skaidro naudu no juridiskās personas kases vai citas glabāšanas vietas izņem nodokļu administrācijas pilnvarotas amatpersonas vai pilnvaroti ierēdņi (darbinieki) valsts, pašvaldības vai Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvaldes ierēdņu (darbinieku), kā arī attiecīgās juridiskās personas pārstāvju klātbūtnē.
6. Pirms uzsākta skaidrās naudas izņemšana, nodokļu administrācijas amatpersonas vai ierēdņi (darbinieki) un valsts, pašvaldības vai Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas pārvaldes ierēdņi uzrāda attiecīgās juridiskās personas pārstāvim dienesta apliecības un nodokļu administrācijas direktora vai direktora vietnieka lēmumu par naudas izņemšanu.
7. Juridiskajai personai, no kuras kases vai citas glabāšanas vietas tiek izņemta skaidrā nauda, nodokļu administrācijas amatpersonu vai ierēdņu (darbinieku) likumīgās prasības ir obligātas, un par to nepildīšanu iestājas normatīvajos aktos paredzētā atbildība.
8. Izņemtās skaidrās naudas summu uzrāda stingrās uzskaites veidlapā “Par skaidrās naudas izņemšanu no juridiskās personas kases vai citas glabāšanas vietas” (pielikums).
9. Nodokļu administrācijas amatpersona vai ierēdnis (darbinieks) par izņemto naudas summu izdara atzīmi kases grāmatā un apstiprina to ar parakstu.
10. No juridiskās personas kases vai citas glabāšanas vietas izņemto skaidro naudu izņemšanas dienā iemaksā Valsts kases nodaļas valsts budžeta ieņēmumu kontā, attiecīgās pašvaldības budžeta kontā vai valsts budžeta ieņēmumu kontā un attiecīgās pašvaldības budžeta kontā.
11. Pamatojums naudas pieņemšanai bankas iestādē ir stingrās uzskaites veidlapa “Par skaidrās naudas izņemšanu no juridiskās personas kases vai citas glabāšanas vietas”. Izņēmuma gadījumos no juridiskās personas kases vai citas glabāšanas vietas izņemto skaidro naudu var iemaksāt Valsts kases nodaļas valsts budžeta ieņēmumu kontā, attiecīgās pašvaldības budžeta kontā vai valsts budžeta ieņēmumu kontā un attiecīgās pašvaldības budžeta kontā nākamajā dienā pēc naudas izņemšanas, izņemšanas brīdī to norādot stingrās uzskaites veidlapā “Par skaidrās naudas izņemšanu no juridiskās personas kases vai citas glabāšanas vietas”.
12. Skaidro naudu bankas iestādē iemaksā nodokļu administrācijas amatpersona vai ierēdnis (darbinieks) valsts, pašvaldības vai Valsts ieņēmumu dienesta Finanšu policijas ierēdņu (darbinieku) klātbūtnē.
13. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 1995.gada 31.marta noteikumus Nr.82 “Noteikumi par skaidrās naudas izņemšanu no juridisko personu kases” (Latvijas Vēstnesis, 1995, 51.nr.; 1996, 190./191.nr.).
Ministru prezidents E.Repše

Finanšu ministrs V.Dombrovskis
Pielikums
Ministru kabineta
2003.gada 1.jūlija noteikumiem Nr.360

Finanšu ministrs V.Dombrovskis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!