• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Krievijas sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.2003., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77019

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pārkāpumiem bērnu namā "Pārgauja"

Vēl šajā numurā

08.07.2003., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Krievijas sadarbību

4. jūlijā kārtējā sanāksmē tikās Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas Latvijas puses darba grupa par sadarbību ekonomikas un tranzīta jautājumos.

Darba grupa izskatīja šādus jautājumus: par Latvijas un Krievijas robežas šķērsošanas un muitas procedūru noformēšanas kārtības uzlabošanu, par Krievijas pielietotajiem dzelzceļa tarifiem, ja preces ved uz Latviju, kā arī par Latvijas pozīciju attiecībā uz Krievijas uzņemšanu Pasaules tirdzniecības organizācijā (PTO) un ievedmuitu Latvijas precēm pirms Krievijas uzņemšanas PTO.

Uzklausot Valsts robežsardzes, VID Galvenās muitas pārvaldes un Satiksmes ministrijas pārstāvju viedokli par robežas šķērsošanas un muitas procedūru noformēšanas kārtības uzlabošanu, darba grupa atzina šā jautājuma aktualitāti un aicina to iekļaut Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas sarunu darba kārtībā. Pēc Satiksmes ministrijas pārstāvju ierosinājuma atbalstīt jautājumu par kravu termināļa ierīkošanas nepieciešamību Terehovas robežšķērsošanas punktā darba grupa nolēma lūgt Satiksmes ministriju sagatavot projekta priekšlikumu.

Darba grupa uzklausīja gan Latvijas Nacionālās kravas ekspeditoru asociācijas, gan Latvijas Dzelzceļa pārstāvju informāciju par Krievijas dzelzceļa tarifu politiku eksporta kravām, tā rezultātā ieteikts Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas sarunu gaitā izvirzīt principiālu jautājumu par vienotu dzelzceļa tarifu aprēķināšanas metodikas pielietošanu dažādām kravām un attiecībā uz dažādām valstīm.

Pēc Ārlietu ministrijas pārstāvju sniegtās informācijas, Latvija ir panākusi ar Krieviju vienošanos ievedmuitas jautājumos 95% no visām preču grupām, un sakarā ar Latvijas gaidāmo iestāšanos ES turpmāk darbs jākoncentrē uz kopējas pozīcijas izstrādāšanu ar ES dalībvalstīm.

Ministru prezidenta biedra birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!