• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomisko sadarbību ar Lietuvu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.2003., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/77010

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Bavāriju

Vēl šajā numurā

08.07.2003., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomisko sadarbību ar Lietuvu

Vakar, 7.jūlijā, Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Inese Vaidere nosūtīja vēstuli Lietuvas Seima Ārlietu komisijas priekšsēdētājam Gediminam Kirkilam, kurā aicina veicināt Latvijas un Lietuvas līguma izstrādi par ekonomisko sadarbību Baltijas jūras ekonomiskajā zonā un kontinentālajā šelfā.

Atbildot uz G.Kirkila vēstuli par jūras robežlīguma ratificēšanas procesa turpināšanas nepieciešamību, Ārlietu komisijas priekšsēdētāja norāda, ka arī ir ieinteresēta, lai šis jautājums tiktu atrisināts pēc iespējas drīzāk, vienlaikus atzīmējot, ka saskaņā ar Latvijas likumdošanas procedūru pašlaik līguma izstrāde notiek valdībā.

Raksturojot izveidojušos situāciju, I.Vaidere uzsver, ka 1999. gadā Latvijas valdība, akceptējot parakstīto jūras robežlīgumu ar Lietuvu, vienlaikus nolēma, ka līgums tiks ratificēts pēc tam, kad tiks noslēgta vienošanās par ekonomisko sadarbību.

Ārlietu komisijas priekšsēdētāja ar nožēlu secina, ka līguma par ekonomisko sadarbību saskaņošanas process Lietuvas puses mazās ieinteresētības dēļ faktiski ir apstājies. Ņemot vērā šā jautājuma svarīgumu, I.Vaidere aicina Lietuvas kolēģi sniegt savu personisko ieguldījumu, tādējādi veicinot šā jautājuma konstruktīvu risinājumu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!