• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pārtikas eksportu uz ES. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.2003., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/76787

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pensijas vecumu

Vēl šajā numurā

01.07.2003., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pārtikas eksportu uz ES

Sākot ar 1.jūliju, Latvijas pārtikas ražotāji uz Eiropas Savienību (ES) varēs eksportēt bez muitas nodokļa vairākus pārtikas produktus.

Saņemta informācija no Eiropas Komisijas, ka ar 1.jūliju stāsies spēkā Eiropas Padomes regula, ar kuru tiks atcelta muitas nodokļu un lauksaimniecības komponentes maksājumu piemērošana neierobežota daudzuma Latvijas pārstrādāto lauksaimniecības produktu importam Eiropas Savienībā.

Pārstrādāto lauksaimniecības produktu tirdzniecības liberalizācijas sarunu otrais posms starp Eiropas Komisiju un Zemkopības ministriju tika sākts 2002.gada nogalē, sarunas pabeidza šī gada 7.februārī. Lai tirdzniecības liberalizācijas rezultāti stātos spēkā ar šī gada 1.jūliju, Eiropas Komisija un Zemkopības ministrija tos ievieš katra no savas puses vienpusēji – attiecīgi no ES puses ar Eiropas Savienības Padomes regulu, savukārt no Latvijas puses — ar likumu, līdz tiks izstrādāts un apstiprināts Eiropas Kopienu un Latvijas Asociācijas padomes lēmums.

Ar šā gada 1.jūliju Latvijas ražotājiem un eksportētājiem paveras neierobežotas iespējas eksportēt uz Eiropas Savienības valstīm cukura konditorejas izstrādājumus, kakao (šokolādes) konditorejas izstrādājumus, miltu pārstrādes produktus (makaroni, cepumi, maizes izstrādājumi, mīklas izstrādājumi u.c.), atsevišķus augļu un dārzeņu pārstrādes produktus, kafijas ekstraktus, raugu, gatavas mērces, saldinātus ūdeņus un minerālūdeņus, atsevišķus alkoholiskos dzērienus.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!